用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣何小同65網大抽獎
樓主: soso3509
go

荃灣何小同65網大抽獎 [複製鏈接]

引用:何中是否係你杯茶?++葵青中學網一定好過荃

原帖由 sammilcm 於 16-02-26 發表
何中是否係你杯茶?  葵青中學網一定好過荃灣. 但20分選仁立同仁紀都未必一定收, 除非25分在手.  不過如果何 ...
借位果啲好似全部係青衣

何中是否係你杯茶?  葵青中學網一定好過荃灣. 但20分選仁立同仁紀都未必一定收, 除非25分在手.  不過如果何 ...
如果佢讀得到上。我無乜所謂架

但自行都要報架啦
如果自行唔揀何小。反而唔知揀邊間揀邊間揀~雙仁又怕嘥左機會但唔揀佢又唔知有乜揀

引用:Quote:soso3509+發表於+16-2-26+13:26+即是

原帖由 miriam 於 16-02-26 發表
荃灣區小學好多學生係自行時會跨區去沙田或葵青區, 因為呢兩區 B1 位多.
沙田真係好正。我家姐女沙田網羨慕屎我。又有直資揀下。荃葵青真係..........

引用:Quote:原帖由+sammilcm+於+16-02-26+發表何

原帖由 soso3509 於 16-02-26 發表
但自行都要報架啦
如果自行唔揀何小。反而唔知揀邊間揀邊間揀~雙仁又怕嘥左機會但唔揀 ...
照報何小。 如果甘心讀何小,升中時用番住址抽葵青網!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:Quote:原帖由+sammilcm+於+16-02-26+發表何

原帖由 soso3509 於 16-02-26 發表
但自行都要報架啦
如果自行唔揀何小。反而唔知揀邊間揀邊間揀~雙仁又怕嘥左機會但唔揀 ...
其實荃灣小學網統一派位乙二選何小都應該好大機會入到卦

回覆:荃灣何小同65網大抽獎

好多五湖四海叩仁立,你有無信心你小朋友可以突圍?幾百人叩收幾個,可能比大抽獎更難。

一人之下 發表於 16-2-26 22:43
好多五湖四海叩仁立,你有無信心你小朋友可以突圍?幾百人叩收幾個,可能比大抽獎更難。

...
Exactly true!

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+16-02-26+發表但

原帖由 gracelam 於 16-02-26 發表
升中網唔係跟小學架咩? 定我搞錯左?
我就係除左學校之外仲有荃灣網同葵青網爭扎

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+16-02-26+發表但

原帖由 晴晴小B 於 16-02-26 發表
家住葵青65網。唔會抽何小

原帖由 晴晴小B 於 16-02-26 發表
所以我諗自行收生階段好唔好揀左何小先。
定自行其他。同抽獎。唔得先叩返轉頭。何小叩門應該唔難

引用:好多五湖四海叩仁立,你有無信心你小朋友可

原帖由 一人之下 於 16-02-26 發表

...
如果抽唔到雙仁。我打算叩門雙仁加何小。叫保本 何小叩門應該唔難掛

原帖由 gracelam 於 16-02-26 發表
我其實唔甘心抽都未抽就揀何小
同埋何小個位置唔方便返放學

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+16-02-26+發表照

原帖由 soso3509 於 16-02-27 發表
升中網唔係跟小學架咩? 定我搞錯左?
我就係除左學校之外仲有荃灣網同葵青網爭扎

...
升中係跟小學個網,但六年级可改跟住址網,所以住葵青區,揀荃灣小學讀,到升中學可跟葵青區住址網。

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+16-02-27+發表升

原帖由 gracelam 於 16-02-27 發表
升中係跟小學個網,但六年级可改跟住址網,所以住葵青區,揀荃灣小學讀,到升中學可跟葵青區住址網。

...
嘩。甘又多樣野要諗
多謝你意見

回覆 sammilcm 的帖子

請問仁紀多功課嗎?小朋友多唔多時間玩? 老師有愛心嗎? 她愛返學嗎? 謝謝~有一次在圖書館有個仁紀小二女仔同我地傾計~ 佢自己話自己精英班好多功課~
謝謝您~

gracelam 發表於 16-2-27 20:50

...
如果係入到浸聯或者馬基就話係得咁做, 但只係何小..... 加上日後轉網Banding可能又要再打折計過 (仲要無人幫你計到), 留係65網抽間同級既二線小學起碼慳番D交通時間同車費
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:gracelam+發表於+16-2-27+20:50+升中

原帖由 hkpapa852 於 16-02-29 發表
如果係入到浸聯或者馬基就話係得咁做, 但只係何小..... 加上日後轉網Banding可能又要再打折計過 (仲要無人 ...
十分認同。 樓主係十五十六,手持何小穩入或怕派左葵青區三線小學,拿不下主意。
呢個遊戲有時冇咩選擇反而輕鬆少少,一鼓作氣就等大抽獎反而少啲煩惱。

hkpapa852  直接搏咗葵青二線就唔駛煩囉!  發表於 16-2-29 14:09

回覆 晴晴小B 的帖子

唔係呀, 會借65網

kvvvcheung 發表於 16-2-29 10:19
回覆 sammilcm 的帖子

請問仁紀多功課嗎?小朋友多唔多時間玩? 老師有愛心嗎? 她愛返學嗎? 謝謝~有一次在圖 ...

我女讀3年級精英理, 女2年級時都係所謂精英班. 我真心唔覺得多功課, 2侵級平均6-7樣已加埋改正. 中英文默書隔星期一次, 3年級最多果日都係12樣. 不過係放5-日. 12樣已計改正. 咁叫多嗎?  我女平均一小時可完成功課, 有時係學校已經做晒. 所以多唔多我覺得係睇個人點睇.
老師~我覺得都係有好有唔好, 不過大致上OK, 校長同副校好好. 呀女好喜歡去校長到幫手種菜. 有咩私下找我吧.
‹ 上一主題|下一主題