用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗值得讀嗎?
go

玫瑰崗值得讀嗎? [複製鏈接]

小囡有幸有玫瑰崗 16/17 K1 pm offer, 但車程比較遠(30-45 mins) 及下午班(細b還需午睡),大家覺得值得讀嗎?用家可否 comment 一下?
   6    0    0    0

回覆:Yingying1121 的帖子

Happy school with good academic, prefect  English environment

:

引用:小囡有幸有玫瑰崗+16/17+K1+pm+offer,+但車

原帖由 Yingying1121 於 16-02-25 發表
小囡有幸有玫瑰崗 16/17 K1 pm offer, 但車程比較遠(30-45 mins) 及下午班(細b還需午睡),大家覺得值得 ...
值吾值亦視乎有冇其他選擇,和想吾想讀玫小。

回覆:玫瑰崗值得讀嗎?

環境已經贏曬!雖然課程比較深,高班功課配合小一課程,但唔知點解小朋友都開心。不過當然最好係預到好老師,有d老師幾幾嚴緊,不過據我知PN下午班老師明年應該會升k1下午班,下午果幾個老師都ok,上午有一個都幾惡,我見到都怕

又唔一定讀玫小,佢地派位都唔差

引用:又唔一定讀玫小,佢地派位都唔差 +

原帖由 milk_milk 於 16-02-28 發表
Yes .派位和叩門成為績幾好。女仔好多叩到st FRANCIS, St. Paul cath, mpp. 亦有入到co edu, DGS 唔知有冇。

我就對環境、教學好滿意。細校冇法做到。

引用:又唔一定讀玫小,佢地派位都唔差 +

原帖由 milk_milk 於 16-02-28 發表
本身不錯,語境好,環境好。但樓主要山長水遠去讀,所以我會看有冇近些又差不多的選擇,或是否想以玫小為backup。

其實玫幼玫小都好,只係佢現在返上午,下午要瞓1.5-2小時,唔知返下午點算

引用:其實玫幼玫小都好,只係佢現在返上午,下午

原帖由 Yingying1121 於 16-02-29 發表
其實玫幼玫小都好,只係佢現在返上午,下午要瞓1.5-2小時,唔知返下午點算 ...
其實慢慢就適應放學先午睡 可能細b關係就需要用長d時間先適應到

引用:小囡有幸有玫瑰崗+16/17+K1+pm+offer,+但車

原帖由 Yingying1121 於 16-02-25 發表
小囡有幸有玫瑰崗 16/17 K1 pm offer, 但車程比較遠(30-45 mins) 及下午班(細b還需午睡),大家覺得值得 ...
請問你住邊架?

小西灣,我估也不是太遠吧

引用:小西灣,我估也不是太遠吧

原帖由 Yingying1121 於 16-02-29 發表
小西灣,我估也不是太遠吧
咁有冇邊間同邊間比較呢?

回覆:lcyfrankie 的帖子

佢現在讀係雅然,新校,並不出名,也沒其他offer了

引用:佢現在讀係雅然,新校,並不出名,也沒其他

原帖由 Yingying1121 於 16-03-01 發表
佢現在讀係雅然,新校,並不出名,也沒其他offer了
如你將來想考直資,而你又得這校比較,那當然選玫瑰崗啦。玫瑰崗我小朋友現在讀n班,我很滿意課程,學校資源豐富,又學倒野,小朋友喜歡上學,教材也很有心思及精美,我最滿意就是n班計埋校車雖然要5000蚊,但完全再沒有書薄費或雜費。

其實雅然n班比玫瑰崗貴,因為佢收12期,玫瑰崗收10期😂(大家同時也差不多每月$5000)你住邊區?小朋友搭校車ok 嗎?上午定下午?會直升K嗎?

朋友的女兒,新年前收到信,DGJS!

細B? 可以返著K.1, 看看情況, 今年年尾再戰K.1, 到時再算

我囡讀緊PN 下午班. 真心喜歡學校. 每日小朋友都超開心番學. 學校有heart, 物有所值。

‹ 上一主題|下一主題