用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田區:佛教覺光同馮黃鳳亭,請問邊間好? ...
go

沙田區:佛教覺光同馮黃鳳亭,請問邊間好? [複製鏈接]

我姨甥仔今年小六,第一選了覺光,第二選了馮黃鳳亭。但現在又覺得馮黃鳳亭好d。想問一下呢兩間邊間較好?另想問如果想讀馮黃鳳亭,應否去覺光的面試?是否覺光收了他就沒可能讀馮黃鳳亭?謝謝幫忙!
   0    0    0    0

回覆:沙田區:佛教覺光同馮黃鳳亭,請問邊間好?

如果兩間都收,你小朋友就會入左自一學校。如果你目標自二學校,就不要去自一吧!但有post出過冇去面試都會收左,你最好了解清楚自一間學校是否都有此情況!

引用:我姨甥仔今年小六,第一選了覺光,第二選了

原帖由 Phoebewhy 於 16-02-25 發表
我姨甥仔今年小六,第一選了覺光,第二選了馮黃鳳亭。但現在又覺得馮黃鳳亭好d。想問一下呢兩間邊間較好? ...
只要自行入表,去唔去面試都有機會被中學取錄,由其升中學童少於學位,各中學當然希望取錄較優秀學生,所以自行遞表中學必須入左都唔後悔至好遞交。

話番樓主姨甥仔,兩間中我覺得覺光較好,舊同事仔仔讀緊,須然成績一般,但校風ok。兩間成績其實差唔太多,但馮黃門口我親眼見過學生穿校服講粗囗,或許係個別學生,整體校風都算可以嘅。

回覆:洋蔥頭媽咪 的帖子

唔該晒你嘅意見!

我同囡囡參觀過覺光......亦親眼親耳聽到學生在校內講粗口
‹ 上一主題|下一主題