用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 明我幼稚園 明我無樣好 ›
go

明我無樣好 › [複製鏈接]

0    0    0    0

回覆:clivelam 的帖子

請問咩叫寫中文字要有腳?
上次打去查詢都覺得佢冇咩禮貌咁…

回覆:clivelam 的帖子

想知什麼腳?

回覆:明我無樣好

就似寫毛筆字,例如「天」字最後果筆要下面劃一下,我女已上小學一個學期,仍然改善唔到,成日俾老師話😭

clivelam請問囡囡讀邊間小學(純粹想參考下小學狀況)?我重以為明我教正統寫字對日後有大幫助添...! 如果小學唔受,就大問題喇...

😆

寫中文字要有腳-->我已投訴到教育署東區分局, 都話管唔到明我號教法, 真係好激氣, 完全監管唔到明我

回覆:myheiheibb 的帖子

聽電話冇禮貌嘅係楊校長,真係唔明點解搵咁嘅人做校長

其實每間學校都有唔同既規矩,如果你咁唔滿意,可以試下轉一另間好既幼稚園。

回覆:Lamtung 的帖子

已轉校,只想比大家知明我嘅教法唔係一定銜接到小學,反而令小朋友有阻礙,而且明我係不會聽家長意見的

我小朋友都讀明我,行政混亂,總之疑似分了行政部及教師部,感覺是老師不被尊重,set 好多奇怪守舊規條,當家長不認同當然直接找老師倾,D老師的反應是極度無奈,因為好明顯是被一班行政部老人家操緃住,—D話事權都無,老師只是棋子加擋箭牌。豬肉奬一大堆,自以為已經惠及大部份小朋友,但愚蠢地没有想過剩下的幾位小朋友像是被重重判死刑,弱小的心靈因此被深深傷害,因為這幾位小朋友便以為自己真的很笨,被冠以一無是處之名!家長更心痛!!只是因為可能小朋友不懂表達,心智未成熟,就被判了死刑!甚麼教育宗旨!!認同上一位家長話明我自我感覺良好,不會接任何意見,不與時並進,停留在古代。一所行政人員騎住老師的學校,可憐D老師被辱罵!對!真是要轉校!不適合小明友成長的幼稚園!它出名是因為它早出世,年纪大,直稱老XX,所以家長們就認為它很出名,出名知識深並不代表出名適合你的愛兒愛女讀,真是要三思!!

回覆 Lamtung 的帖子

Agree with you. I have no big problems with the school. The teachers are not bad and my daughter learned a lot of Chinese. But, I have to say this year, 派位差, but she got into a good school through 叩門。

引用:回覆+Lamtung+的帖子 Agree+with+you.+I+h

原帖由 martialartsmum 於 16-07-16 發表
回覆 Lamtung 的帖子

Agree with you. I have no big problems with the school. The teachers are not ba ...
my son also got a much better P1 place through 叩門。所以, 谷的幼稚園,有辣有唔辣,最緊要睇小朋友適唔適合。

引用:Quote:原帖由+martialartsmum+於+16-07-16+

原帖由 michelle1222 於 16-07-26 發表
my son also got a much better P1 place through 叩門。所以, 谷的幼稚園,有辣有唔辣,最緊要睇小朋友適 ...
咩學校?我想女讀但見好多人話明我差。

引用:Quote:原帖由+michelle1222+於+16-07-26+發

原帖由 小艾美 於 16-08-29 發表
咩學校?我想女讀但見好多人話明我差。
明我點會差?話佢差嗰啲,絕大部分係跟唔上嗰啲。
我囡讀緊,佢無獎攞,但都可以去畢業典禮(唔係k3)。不過我哋無去。

小朋友讀明我,家長就預咗要花啲時間係學業方面,但係都值得嘅,上到小一就知。

cherry939393 發表於 16-3-21 17:18
寫中文字要有腳-->我已投訴到教育署東區分局, 都話管唔到明我號教法, 真係好激氣, 完全監管唔到明我 ...

佢地管不到?明我係學卷學校喎,咁其實係咪即係冇問題?

Cat1218 發表於 16-6-24 02:00
我小朋友都讀明我,行政混亂,總之疑似分了行政部及教師部,感覺是老師不被尊重,set 好多奇怪守舊規條,當 ...

cherry939393 發表於 16-3-24 18:27
已轉校,只想比大家知明我嘅教法唔係一定銜接到小學,反而令小朋友有阻礙,而且明我係不會聽家長意見的

...
Not good
‹ 上一主題|下一主題