用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 面試班,真的有用嗎?
樓主: Littlehorsebb
go

面試班,真的有用嗎?   [複製鏈接]

回覆:emilylampuiyin 的帖子

間x思九龍塘都有,我個女係返嗰間的。

回覆:面試班,真的有用嗎?

其實面試班應該K幾開始讀?

回覆 chopin999 的帖子

Kixxxx clux

回覆 lovelinda 的帖子

Yes ,無用到上都覺得浪費時間。

引用:回覆+lovelinda+的帖子 Yes+,無用到上都

引用:3個仔女去過幾間城中著名的面試班,大部分

原帖由 lymchau 於 16-02-24 發表
3個仔女去過幾間城中著名的面試班,大部分一般,但是有一個老師好推介,她真是幫到手,把我成個BB的仔調整 ...
可否pm面試班資料給我,謝謝分享!

引用:回覆+lovelinda+的帖子 Yes+,無用到上都

原帖由 friendlymickey 於 16-02-27 發表
回覆 lovelinda 的帖子

Yes ,無用到上都覺得浪費時間。
Thx for reply

上唔上

有冇用

人人講嘅唔同

因為人人小朋友情況需要都唔同!

只有一個建議,真要上,揀間口碑好,run得耐的,唔好求其揾間算數。

邊間run得耐又systematic 自己爬文,我廢事幫人賣廣告。

給大家的建議:
1。切記不要幫襯找後生女教的面試班,那些是PLAYGROUP/ TUTORIAL, 她們人生經驗不足,點會了解老師校長家長心態?
2。面試班一開始COMMENTS 就狂讚你小朋友,其實是讓你開心,讓你繼續讀,大家切記要客觀,寧願聽中肯的批評!咁先可以幫小朋友改善。
我女兒去過太古兩間,其中一間非常搵笨!好似上中英數你不如自己買練習佢做!浪費了大筆金錢!
我後來找了一間老師極嚴厲要求極高,初時很打擊,但真的讓我面對現實,知道女兒的弱點,不單對女兒面試有極大幫助,還讓我教小朋友也更有心得。
大家加油!

引用:給大家的建議:1。切記不要幫襯找後生女教

原帖由 jenny1919 於 16-02-28 發表
給大家的建議:
1。切記不要幫襯找後生女教的面試班,那些是PLAYGROUP/ TUTORIAL, 她們人生經驗不足,點 ...
我想知太古邊間,please pm

回覆:jenny1919 的帖子

同意,我去太古,中環和天后3間都覺得極度傻,3個仔女試了三間,間間都話自己出名,都說我仔女好好呀,無問題呀,但是轉了老師再問,答得鬼咁差,他們都沒有針對孩子問題來糾正!

Pm please

Can u pm me ?

引用:同意,我去太古,中環和天后3間都覺得極度

原帖由 lymchau 於 16-03-02 發表
同意,我去太古,中環和天后3間都覺得極度傻,3個仔女試了三間,間間都話自己出名,都說我仔女好好呀,無問 ...
pm please

引用:Quote:原帖由+lymchau+於+16-03-02+發表同

原帖由 maccy523 於 16-03-03 發表
pm please
PM pls

3個仔女去過幾間城中著名的面試班,大部分一般,但是有一個老師好推介,她真是幫到手,把我成個BB的仔調整 ...
Can you PM me? Thank you

回覆 jenny1919 的帖子

你好,請問可否pm 哪一間太古好的面試學校給我,thanks.

Plz pm me too.

引用:針對2nd+in+的面試訓練對我仔好好好有用 +

原帖由 lymchau 於 16-02-25 發表
針對2nd in 的面試訓練對我仔好好好有用
請問可以pm資料給我嗎?謝謝🙏🏻

我也被個talk 同d單張吸引左,是kiddle
各位pm我的朋友,不好意思!miss 了你們的message

是你們說那間。無糸統、feedback得少少幾分鐘,佢一個人連續上,係中間班與班之間無任何幾分鐘的break ,咁點可以同你傾?朋友返樂萃,同佢慢慢分析小朋友優,缺點,適合咩學校,面試時小心咩位,有assessment form每堂。仲有reminder來緊小學簡介日子開放日提示。自己返這個就咩都無。

如上面有位提出。老師得講talk那位,其餘妹妹仔,連小朋友講去v也驚惶失惜,個厠所在office對面,行不開咪比匙個媽媽,有咩好騰雞。

個office似multi purpose ,連少少學野班的面門裝修也沒有,我以為返左工廠大廈d辦公室。還有,家長只在走廊同老師傾.未踏足過入面,只是我第一天不知情衝了入去。
‹ 上一主題|下一主題