用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有無人係坑口babington學RWI?
go

有無人係坑口babington學RWI? [複製鏈接]

下星期六我會帶我女去佐敦RWI認可中心做assessment,但其實我住將軍澳,真好想穩近D但口啤好的老師,但又聽將軍澳中心Unikid吾多好,而又見坑口新開一間,吾知有無小朋友正讀緊可share感覺?thanks

4    0    0    0

回覆:LenaWong 的帖子

我都想去學d有系統d既幼兒英文,唔知邊間好,excel English 又㚒唔啱午睡時間,eye level 好似教d比較淺嘅嘢,但要寫字,我仔三歳未識寫,但聽,同認字都好,學校有教letter land. 唔知邊間合適.

excel 好似口啤唔錯

回覆:SnowlyL 的帖子

我女係jolly kindom學左半年,係記得單音,但仲未識拼,書又吾會好有趣咁想睇,聽好多人推薦RWI,話會主動睇書亦訓練讀同寫,所以先考慮轉

我本身系幼稚園做老師,接觸過各種教材,確實RWI係對小朋友比較有效。

引用:我本身系幼稚園做老師,接觸過各種教材,確

原帖由 Jchataru 於 16-02-25 發表
我本身系幼稚園做老師,接觸過各種教材,確實RWI係對小朋友比較有效。
請問幾多歲開始學最有效?

回覆 hha 的帖子

大概K1尾或K2頭已經適合開始學RWI。

回覆:有無人係坑口babington學RWI?

回覆:s.andp 的帖子

我帶女女去做評估,話要識寫哂小楷英文字母先可以,我女只識大楷,所以建議我過多幾個月即暑假期間,我女現K1下學期

做左評估,感覺佢哋好老實,我仔拼音唔錯,佢哋叫我唔使讀RWI, 唔似其他d centre 係唔係都叫你由頭學,佢哋介紹左另一course English Ladder 比我,不過我都係夾吓時間先。

引用:做左評估,感覺佢哋好老實,我仔拼音唔錯,

原帖由 SnowlyL 於 16-03-08 發表
做左評估,感覺佢哋好老實,我仔拼音唔錯,佢哋叫我唔使讀RWI, 唔似其他d centre 係唔係都叫你由頭學,佢哋 ...
係咪就係樓主講個間?

回覆:Mcmugs 的帖子

係呀

引用:做左評估,感覺佢哋好老實,我仔拼音唔錯,

回覆:s.andp 的帖子

唔係真係咁叻,只係以三歳的foundation course 來說唔需要,再進級則需要識寫.

回覆:SnowlyL 的帖子

我都去左佐敦Wiseland 評估,都系要由foundation 開始,仲要補堂,我係jolly kingdom 學曬單音,但都要跟佢list學,即後面學有機會重復,而補前面就補評估時我女吾系好確定的,咁加加埋埋都幾貴,其實主要都係將軍澳去佐敦真系好運。。。咁你最後有無join?

引用:我都去左佐敦Wiseland+評估,都系要由found

引用:我都去左佐敦Wiseland+評估,都系要由found

原帖由 LenaWong 於 16-03-11 發表
我都去左佐敦Wiseland 評估,都系要由foundation 開始,仲要補堂,我係jolly kingdom 學曬單音,但都要跟佢 ...
請問大約幾$一堂? 同埋我見foundation 有紅色故事書,練習咁, Lee d 洗吾洗另外比$買?

回覆:立青BB 的帖子

350-堂,上完d音先開始故事書,故事書費另計

係net 教嗎?

引用:350-堂,上完d音先開始故事書,故事書費另

原帖由 LenaWong 於 16-03-12 發表
350-堂,上完d音先開始故事書,故事書費另計
故事書可以自己網購嗎?

‹ 上一主題|下一主題