用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想買Printer
樓主: baubaulee
go

想買Printer [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

baubaulee 發表於 16-2-20 19:26
請問有介紹嗎?主打印練習和功課。inkjet 還是 laser 好?
黑白 laser 加 colour inkjet.

功課唔係話要靚一靚就用 inkjet print, 早排要做 A3 poster 就拎出去印 colour, 一張 A3 $6, 唔算太貴.

最主要都係印黑白多, 特別係測考前印 past paper, 所以一個 toner 用好耐.

colour inkjet 係得升中時用得最多, 其餘時間只係用黎做 scanner 咋.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:miriam 的帖子

無位放係大大問題,現在部噴墨三合一就快打柴,三合—彩色laser太大部,頭痛中

引用:因為想print相之前用inkjet,用過Canon+HP

原帖由 alaaf 於 16-02-22 發表
因為想print相之前用inkjet,用過Canon HP,都好快壞,墨又貴,HP 3in1 eprint仲沒得維修(只懷皮帶),話 ...
你用邊部color laser? 好大部嗎? 我想有埋scanner functio。。。 thx

醒目開學勳章 王國長老

vanvan1999 發表於 16-3-2 14:47
你用邊部color laser? 好大部嗎? 我想有埋scanner functio。。。 thx
上 HP 睇下呢部個 spec 岩唔岩喇 LaserJet Pro 100 Color MFP M176n, 以家用黎講夠晒, 價錢 $2488.

呢部我想買, 但要諗掂放邊度
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:miriam 的帖子

有沒有機scan F4size呢?

回覆:想買Printer

喂,我二月買左部brother, 好正!有個function係可以copy果陣,用紅筆圈起部分地方,果啲地方就會自動hidden左,print返出黎比呀女再做練習都得呢!仲可print A3添架!佢model係MFC-J2320,係百x匯買既。

回覆 silvia_ng 的帖子

墨水機,墨貴嗎?最近想買部手提scanner 方便scan要囡的F4工作紙。

引用:喂,我二月買左部brother,+好正!有個funct

原帖由 silvia_ng 於 16-03-08 發表
喂,我二月買左部brother, 好正!有個function係可以copy果陣,用紅筆圈起部分地方,果啲地方就會自動hidde ...
個function 超好

回覆:silvia_ng 的帖子

Really? 我有呢部機,但係唔知有呢個function! 請問可以係邊度搵到呢個function?

‹ 上一主題|下一主題