用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留学英国、買哪類JACKET適合?
樓主: Mighty
go

留学英国、買哪類JACKET適合? [複製鏈接]

Mighty 發表於 16-2-20 16:46
明白。 今年是第一年、就想準備好、BUT遅D、肯定話我D TASTE OUT了。
男仔應該無乜所謂,係女仔比較講究....不過可能睇學校, 我女day school 同學都係著羽絨褸返學, gortex呢類風褸只得寄宿生先會著...

每次返香港都覺得啲嘢好貴,聽完大家講啲價就覺得自己更加似亞燦,英國的物價好便宜,例如3合1的褸,好多時$500以內買到,如果比我,會帶件薄褸去,然後到英國先買,例如呢幾間,trespass及argos好多high street都有分店,必要時可以網上郵購,咁就仲多選擇:

http://www.trespass.com/men/clothing/jackets/3-in-1-jackets

http://www.argos.co.uk/static/Search/searchTerm/3+IN+1+Jacket.htm

http://www.mandmdirect.com/02/fts/?search=3-IN-1+JACKET

引用:Quote:原帖由+ShirenIan+於+16-02-20+發表

原帖由 亮燈 於 16-02-20 發表
係呀!所以佢地唔需要羽絨,只需要防風防水外套就得!
阿仔響英國得幾度都係著一件短袖tee 加件有帽sweater. 呢幾時日响香港十二丶三度我地著大䄛佢都係咁著。已經變咗英國人。

出發前買咗件羽絨+風褸二合一俾佢,甚少著,通常著响London Forever21買嗰件連帽絨䄛(£50有找,45%wool),7/7都著!

尋日半價買咗件Superdry(£60樓下),即時叫我拎走件羽絨!

引用:出發前買咗件羽絨+風褸二合一俾佢,甚少著

原帖由 etoile 於 16-02-20 發表
出發前買咗件羽絨+風褸二合一俾佢,甚少著,通常著响London Forever21買嗰件連帽絨䄛(£50有找,45%wool) ...
我個仔超like Superdry 同 A&F hoodies

回覆:留学英国、買哪類JACKET適合?

我買左件columbia俾我仔,佢話一次都未著過,平日一件短袖,一件長䄂sweater再加件有毛嘅hoodies,佢話零下幾度都ok

:-P

我不能不認老了

easy 發表於 16-2-20 19:38
我買左件columbia俾我仔,佢話一次都未著過,平日一件短袖,一件長䄂sweater再加件有毛嘅hoodies,佢話零下 ...
有毛嘅hoodies....中學生至愛,個個都會有一件

引用:Quote:easy+發表於+16-2-20+19:38+我買左件

原帖由 wloi 於 16-02-20 發表
有毛嘅hoodies....中學生至愛,個個都會有一件
唔止中學生,我嗰個係大學生都like喎

:-P

其實呢,甚麼 columbia ,好多學生唔蓍,因為真係唔係好 stylish。
平平地,去出口店買頂住先,然後比錢佢自己果邊買 ( 當然要 within budget ) 。
買 D 貴嘢,到時唔著好浪費。
而家興 layering,hoodie 係學生至愛,如果好凍,可以打孖著。

回覆 nintendo 的帖子

同意,呢度後生仔著"極度乾燥"多,唔係隱瞞品牌,件衫真係印住呢幾隻字。

醒目開學勳章

引用:回覆+nintendo+的帖子 同意,呢度後生仔著

原帖由 skIII 於 16-02-21 發表
回覆 nintendo 的帖子

同意,呢度後生仔著"極度乾燥"多,唔係隱瞞品牌,件衫真係印住呢幾隻字。
這品牌知名度飆升得很快

引用:Quote:原帖由+skIII+於+16-02-21+發表回覆+

原帖由 3b 於 16-02-21 發表
這品牌知名度飆升得很快
但香港就好貴,睇過有件外套要$1700左右

亮燈 發表於 16-2-22 07:19
正價真係去睇都浪費我時間!

引用:Quote:亮燈+發表於+16-2-22+07:19+但香港就

原帖由 etoile 於 16-02-22 發表
正價真係去睇都浪費我時間!
有霸氣,所以我以後都唔會睇

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+3b+於+16-02-21+發表這品牌知

原帖由 亮燈 於 16-02-22 發表
就算賣幾平, 我都會覺得貴, 因為我知道成本價, 家人公司做這行, 會幫阿仔度身做幾件帶過去

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-02-22+發表但香港

原帖由 3b 於 16-02-22 發表
就算賣幾平, 我都會覺得貴, 因為我知道成本價, 家人公司做這行, 會幫阿仔度身做幾件帶過去

...
請問成本價係??

亮燈 發表於 16-2-22 11:52
請問成本價係??

做 garment ,點會出去買衫?佢地連 bossini 都會覺得貴。

引用:Quote:亮燈+發表於+16-2-22+11:52+請問成本

原帖由 nintendo 於 16-02-22 發表
做 garment ,點會出去買衫?佢地連 bossini 都會覺得貴。
當然明白啦!不過想八卦下啫!

nintendo 發表於 16-2-21 09:29
其實呢,甚麼 columbia ,好多學生唔蓍,因為真係唔係好 stylish。
平平地,去出口店買頂住先,然後比錢佢 ...

NINTENDO,我都覚得COLUMBIA等等好OUT and expensive,比牌子廣告費多過件JACKET価格!! BUT只想買件WATER AND WIND PROOF的JACKET,not many choices in the market.  Which outlet shop you are talking about?  I also like buying normal hoodies and for myself too.

Mighty
love you for you
自分に負けるな!!
‹ 上一主題|下一主題