用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 kindle 一問
go

kindle 一問 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我囡係學校借左部 kindle, 覺得幾好用, 想問下平平地買邊款好, 最緊要係繁體版, 簡體字版入中文要用併音佢唔識用.
   9    0    0    0
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Amazon 只係國內正式銷售,無入台灣市場,所以只係有拼音輸入法,以我所知。
不過睇中文書無問題架,繁體字書放入 kindle 自然就係繁體顯示,唔會變簡體,反之亦然。
不過,點解要輸入中文?整 collection 名?

最平個部叫 Kindle, 香港比較多人買 Kindle Paperwhite, 上 amazon.com 有得比較呀。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Amazon+只係國內正式銷售,無入台灣市場,

原帖由 A-Mum 於 16-02-19 發表
Amazon 只係國內正式銷售,無入台灣市場,所以只係有拼音輸入法,以我所知。
不過睇中文書無問題架,繁體字 ...
我囡學校個部係 paperwhite。

佢主要睇中文書,因為用併音輸入法攪到唔識揾書…………

我會去旺電買機,免得佢還機後無得用。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

佢用 kindle 個 browser 揾書?
用電腦揾啦,我地繁體書主要靠

Www.haodoo.net

醒目開學勳章 王國長老

引用:佢用+kindle+個+browser+揾書?用電腦揾啦

原帖由 A-Mum 於 16-02-20 發表
佢用 kindle 個 browser 揾書?
用電腦揾啦,我地繁體書主要靠
買左機,要試點樣 download 同過 file 去

引用:Quote:原帖由+A-Mum+於+16-02-20+發表佢用+

原帖由 miriam 於 16-02-20 發表
買左機,要試點樣 download 同過 file 去

FYI

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2922887&fromuid=46369

醒目開學勳章 王國長老

thanks

好讀網已經試左兼成功 copy 去 kindle, 只係未試由 kindle 直接 download.

A-Mum    發表於 16-2-21 10:11

謝謝分享

我一路只看英文書,知道要門可再睇多一些中文書呢

醒目開學勳章 王國長老

helenfan888 發表於 16-2-23 12:23
謝謝分享

我一路只看英文書,知道要門可再睇多一些中文書呢
係好讀網我搵到一本極冷門既書, 就係三浦綾子既 "殘像".

‹ 上一主題|下一主題