用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
樓主: happybibi
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學   [複製鏈接]

回覆:北愛爾蘭寄宿中學

排名靠香港學生努力,正如Cardiff sixth form c 排第一位道理一樣,最好能親身去參觀吓,上次同亞大選校,一間細D,另一間大及新,讀書環境好,最後選間細,因細間學生人數較少,可更小班教學及交通方便。

引用:回覆+亮燈+的帖子 麻煩你啦亮兄,可否pm我

原帖由 123BB 於 16-07-01 發表
回覆 亮燈 的帖子

麻煩你啦亮兄,可否pm我資料?
請問乜野資料?

回覆 亮燈 的帖子

亮兄,我想要你搵開個間仲介既公司,之後既事再請教你,唔該曬!

回覆 brother4 的帖子

Brother 4,我女女7月尾會去英國遊學3星期,個間中學排名唔錯既,不過我冇$

有錢去遊學團話自己冇錢

引用:回覆+brother4+的帖子 Brother+4,我女女7

Brother 4,我女女7月尾會去英國遊學3星期,個間中學排名唔錯既,不過我冇$ ...
遊學是那所學校?

引用:Quote:katrinafu+發表於+16-6-30+22:48+亮

原帖由 亮燈 於 16-07-01 發表
客氣喇!
我選定了 學校,昨天交了Deposit , 開始要溫下 簽證 資料。

katrinafu 發表於 16-7-1 12:21
遊學是那所學校?
Sevenoaks School

小數怕長計呀!

回覆:123BB 的帖子

是否每期學費要1萬鎊多?行IB?佢成績好好,平均有40分,如43分可入香港醫科

我女係去遊學,唔係讀Sevenoaks School呀,我都想,但真係太貴負擔唔起,左北愛讀中學以後可能有機會拎返個愛爾蘭歐盟護照

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮兄,我想要你搵開個間

回覆 亮燈 的帖子

亮兄,我想要你搵開個間仲介既公司,之後既事再請教你,唔該曬! ...
我係用AA

引用:回覆+brother4+的帖子 我女係去遊學,唔係

我女係去遊學,唔係讀Sevenoaks School呀,我都想,但真係太貴負擔唔起,左北愛讀中 ...
北愛爾蘭係屬於英國,並唔係屬於愛爾蘭啊!

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-07-01+發表客氣喇

原帖由 katrinafu 於 16-07-01 發表
我選定了 學校,昨天交了Deposit , 開始要溫下 簽證 資料。
我剛攪緊網上簽證既表,有少少喇知點填,明天問agent。

回覆:123BB 的帖子

可能想多咗!骨牌效應,到時還有欧聯成謎?自顧不暇,經濟下跌 ,難找工,不如取澳門證年年有錢派是自己想多咗至真

回覆 亮燈 的帖子

唔該曬!亮燈!我知呀,可以考都柏林大學嘛,英國人依家都爭住申請愛爾蘭護照

唉,講真,最好都係香港。可惜D教育太死板,揀科選擇又少

去英國本地留學團,另去北愛讀書,不如早一些同小朋友去北愛旅行,防思鄉,還可以買日用物,上網詰,手信回來

引用:回覆+亮燈+的帖子 唔該曬!亮燈!我知呀,

回覆 亮燈 的帖子

唔該曬!亮燈!我知呀,可以考都柏林大學嘛,英國人依家都爭住申請愛爾蘭護照 ...
我都有少少咁既想法

回覆 亮燈 的帖子

我同阿女講,入左籍再返香港搵食,唔對路時又可以去德國、法國等等歐盟國家搵食、居留,最重要係去英國寄宿時已選修左德、法文,去邊讀大學都冇問題。

‹ 上一主題|下一主題