用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York registration day on 18 feb
樓主: chinghingnamnam
go

York registration day on 18 feb [複製鏈接]

huggiesbb 發表於 16-2-18 16:57
你睇番張通告下面啲細字話可申請退費架
係呀茶點都好貴 又唔係食咩特別嘢 我都諗梗自己帶定點好

...
thanks, 今晚返去再睇睇先不過唔知小朋友會唔會覺得同其他人食唔同野覺得奇怪呢, thanks

引用:Quote:huggiesbb+發表於+16-2-18+16:57+你

原帖由 SK921 於 16-02-18 發表
thanks, 今晚返去再睇睇先不過唔知小朋友會唔會覺得同其他人食唔同野覺得奇怪呢, thanks
...
哈哈!果時親戚會帶粥、通粉果D,攪到其他小朋友返去同媽媽講又想食果D。我講笑話D家長多得你唔少! 因為親戚係ftm, 所以多D時間整。

回覆:York registration day on 18 feb

毛巾盒果d 我姨甥都用自己,所以我女今年都吾買,茶點都吾join,有人話 point 18 d 禮物都可以吾買,因為多數係會變廢物

回覆:crystalizedme 的帖子

仲有邊d 雜費可以skip呢?

lemoncar 發表於 16-2-18 18:37
哈哈!果時親戚會帶粥、通粉果D,攪到其他小朋友返去同媽媽講又想食果D。我講笑話D家長多得你唔少!:wahaha ...
但粥通粉果d要keep都幾麻煩, 又怕倒瀉, 加上我唔係ftm, 冇時間整
不過我自己帶始終好d, 可以揀稍為健康d野食

crystalizedme 發表於 16-2-19 09:55
毛巾盒果d 我姨甥都用自己,所以我女今年都吾買,茶點都吾join,有人話 point 18 d 禮物都可以吾買,因為多 ...
如果可以用返自己d毛巾/杯/碟就好, 起碼唔會咁易掉轉

吓, 原來禮物都可以唔買, 我都覺得冇乜用, 但張list咁多野, 真係唔知有邊d可以唔買

慘啦, 我已經俾左錢, 唔知可唔可以只揀果d冇用item嚟退款呢

回覆:SK921 的帖子

係囉!真係唔知有咩item可以唔買問佢地又話最好樣樣都同學校一樣,又話有d有校徽

回覆:York registration day on 18 feb

有好多York 媽媽喺FB group有講有咩要買有咩唔洗。

引用:係囉!真係唔知有咩item可以唔買問佢地又話

原帖由 swarovski2011 於 16-02-19 發表
係囉!真係唔知有咩item可以唔買問佢地又話最好樣樣都同學校一樣,又話有d有校徽

...
yes ah!學校一定想我地買齊晒 想賺錢掛 但其實好多都係可以用番自己唔洗買 文具出外買又平啲 杯碟又可用自己 小食袋又可用自己 所以真係要過慮下邊啲先係必需

引用:Quote:lemoncar+發表於+16-2-18+18:37+哈哈

原帖由 SK921 於 16-02-19 發表
但粥通粉果d要keep都幾麻煩, 又怕倒瀉, 加上我唔係ftm, 冇時間整
不過我自己帶始終好d, 可以揀稍為 ...
係呀!我寧願將筆錢買D有機生果。我自己諗住會帶blueberries, 蕉、蛋糕仔果D咁,佢自己handle到果D囉

lemoncar 發表於 16-2-19 15:49
係呀!我寧願將筆錢買D有機生果。我自己諗住會帶blueberries, 蕉、蛋糕仔果D咁,佢自己handle到果D囉

...

引用:毛巾盒果d+我姨甥都用自己,所以我女今年都

原帖由 crystalizedme 於 16-02-19 發表
毛巾盒果d 我姨甥都用自己,所以我女今年都吾買,茶點都吾join,有人話 point 18 d 禮物都可以吾買,因為多 ...
但禮物唔買,小朋友到時就會無,驚佢地唔開心姐

最衰個茶點袋同書包同一個item, 如果唔係,茶點袋都唔要。
自己諗住D folder/ file/ apron/ pencil/ crayon/ 毛巾盒唔訂!有D屋企有,有D諗住出去買。
水手帽都唔買

同學校買晒list上嘅嘢一定貴,有家長無所謂又費事煩就同學校買,亦有好多自己買完第一日返學交俾老師。無分別亦無hard feeling,不要想得太複雜。
茶點自己帶一定平,如join學校茶點會要熱食如粥通粉米粉,小朋友食得快想再添又得。都係睇自己需要啦。

宏媽 發表於 16-2-18 14:46
我報咗,開前熟習環境,到番學時會適應得好啲。
i plan to enrol my son in the orienation camp too although it is quite expensive.so u have already paid for the fee for orientation camp?

想請教大家有D乜可自己買?thx

回覆:chinghingnamnam 的帖子

Paid already

回覆:lemoncar 的帖子

水手帽可以唔買?其實我都諗緊,有無人帶水手帽:;pppp:我仔根本唔鐘意帶,買左的話只會是擺

啲禮物好靚,幾有特色,我仔每次拎返黎都好鍾意中秋有燭台,萬聖有電南瓜燈,聖誕有音樂水晶球,新年有馬騮背囊,同埋有邊個小朋友收禮物唔開心
茶點又包埋野飲,唔夠食又可以添,包,蛋糕,通粉,麥皮,粥都有

引用:水手帽可以唔買?其實我都諗緊,有無人帶水

原帖由 swarovski2011 於 16-02-19 發表
水手帽可以唔買?其實我都諗緊,有無人帶水手帽:;pppp:我仔根本唔鐘意帶,買左的話只會是擺

...
未見過有人戴

‹ 上一主題|下一主題