用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想請教暑假升中班時間
go

想請教暑假升中班時間 [複製鏈接]

想請問各位初中家長,如想暑假去旅行,是否在7月尾至8月頭比較不容易與升中體驗班相撞?因辛苦一年,不想仔仔連暑假旅行也要取消,可否分享一下經驗?謝謝!

0    0    0    0

jessiekong 發表於 16-2-13 16:38
想請問各位初中家長,如想暑假去旅行,是否在7月尾至8月頭比較不容易與升中體驗班相撞?因辛苦一年,不想仔 ...
間間中學都會有唔同安排

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

回覆:TwinWong 的帖子

其實我都知道,只係想了解下多數中學的安排,是否通常都會在放假後或開學前,謝謝您的回覆

jessiekong 發表於 16-2-13 23:37
其實我都知道,只係想了解下多數中學的安排,是否通常都會在放假後或開學前,謝謝您的回覆

...
我囡那年係小學畢業后嘅第二日就返中學到 7月26日, 跟住8月19-29再返

引用:其實我都知道,只係想了解下多數中學的安排

原帖由 jessiekong 於 16-02-13 發表

...
真係間間唔同,無話多數幾時,我仔學校就係7月尾。除非你早就好肯定會讀邊間,可以問定學校,否則都係唔好安排暑假旅行住

cdefg2333    發表於 16-2-15 09:46

回覆:想請教暑假升中班時間

謝謝您們的回覆,我就是未能估計到仔仔會讀邊間😪

‹ 上一主題|下一主題