用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS boxhill & think, 邊間好D?
go

MOS boxhill & think, 邊間好D? [複製鏈接]

2 間都有 offer, 都係am.  係咪 2 間 N 班都直升 K1?
   0    0    0    0

回覆:cassy_w 的帖子

現think pn用家,Think教得好好,呢間著重pn打好廣東話先,但每日都有外藉老師跟住,同埋有普通話堂。開學到今,好令人意外,小朋友講到英普句子,同埋會分享上堂情況。

課程安排有系統,小朋友學到好多知識。自理方面學得快,開學初已學識收拾書包、自己去廁所。

學校都好重視家校溝通,開學初兩個星期每日一個電話報告小朋友學習情況。

Pn黎講,Think唔錯,小朋友好投入學校生活。開學冇耐,大約十月中會有校內評估,大部分學生都原校直升。Think今年新開埋中學部,選Think比較穩陣,起碼有中小幼,又可以試in其他學校,比自己多個選擇。

回覆:MOS boxhill & think, 邊間好D?

Think好好 我仔n班同k1都讀think,可惜搬屋要轉校~

引用:Think好好+我仔n班同k1都讀think,可惜搬屋

原帖由 Cococococo 於 16-02-12 發表
Think好好 我仔n班同k1都讀think,可惜搬屋要轉校~
請問think k1大概教緊啲乜呀?深唔深架?每日有功課嗎?因考到k1 但唔知好唔好 好少comment丫 謝謝你

回覆 huggiesbb 的帖子

我都想知,我小朋友都收到Think am offer

其他學校的PN唔清楚,但Think LN (即PN)課程都好廣泛,功課量不多,著重活動的學與教,LN已經有幾次outing, 例如到同學仔家做家訪,秋天到公園執樹葉,食物主題就帶他們去面包店自己選面包蛋糕,校內打邊爐,最近又坐校車外出看各種交通工具,所以課程冇得彈,但如果你是個谷的家長,think唔係你杯茶。

回覆 titma 的帖子

THINK 算係HAPPY SCHOOL 嘛?

引用:回覆+titma+的帖子 THINK+算係HAPPY+SCHOO

原帖由 vpo0615 於 16-02-18 發表
回覆 titma 的帖子

THINK 算係HAPPY SCHOOL 嘛?
Happy㗎

回覆:titma 的帖子

係!教d野好生活化,小朋友返到屋企仲模擬自己坐車,係座位扣安全帶。上落車要小心等。

好欣賞學校既課程好貼生活,pn學生都學得好仔細。

‹ 上一主題|下一主題