用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今年九月升中, 如暑假去旅遊, 可以幾時去? ...
go

今年九月升中, 如暑假去旅遊, 可以幾時去? [複製鏈接]

如 題, thanks for your advice
   0    0    0    0

问心儀中学先知,间间学校安排唔同,無人俾到確实答案你~

回覆:今年九月升中, 如暑假去旅遊, 可以幾時去

應該間間唔同,最好留意心儀校往年資訊。
我都打算今年暑假去旅行,睇過仔仔揀嘅學校,我地應該7月尾ok。

marble2004 發表於 16-2-11 22:05
間間中學唔同,但係好多學校都係七月中有 Bridging Course,八月底有 Orientation Days,所以八月初應該比較穩陣。

多 謝 甘 多 位,  做做 功 課 先

引用:+如+題,+thanks+for+your+advice

原帖由 marble2004 於 16-02-11 發表
我地預下個農曆新年先去,暑假uncertainty多,要就中學bridging, orientation或者要扣門,如果中學聖誕後考試,聖誕去又未必玩得盡慶,所以已同仔女講遲D先去個長D的旅行

回覆 marble2004 的帖子

我地復活節前會考完呈三, 暫打算去幾日近近地, relax 吓, 今年暑假多數吾去, 留待後年去遠D.
‹ 上一主題|下一主題