用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 如何啓發小朋友-20m
go

如何啓發小朋友-20m [複製鏈接]

我囝剛20個月大,每星期我會陪佢返1次playgroup, 平日只跟工人姐姐爺爺嫲嫲玩,晚上放工就跟我及爸爸玩,因要返工關係,我有給他玩點讀筆學習而且他亦好喜歡,每天都要工人姐姐陪佢睇書及玩點讀筆,所以佢好似好容易就學識好多英文生字,不過我認為佢只係容易吸收那一類並唔係資優,而佢返playgroup時成曰只會眼定定望住老師又唔跟住做但返屋企再問佢佢又好似識做喎,所以我總覺間playgroup一般,又想試下其它當然我又唔知邊間好啦,所以想問下你地有咩推介給我pm就可以,謝

0    0    0    0

引用:我囝剛20個月大,每星期我會陪佢返1次playg

原帖由 sharonkichau 於 16-02-11 發表
我囝剛20個月大,每星期我會陪佢返1次playgroup, 平日只跟工人姐姐爺爺嫲嫲玩,晚上放工就跟我及爸爸玩,因 ...
點讀筆係單向學習,既然咁多人喺屋企,點解唔人肉教小朋友,有問有答仲好,又可以互動,又可以鼓勵小朋友說話。

sharonkichau 發表於 16-2-11 11:50
我囝剛20個月大,每星期我會陪佢返1次playgroup, 平日只跟工人姐姐爺爺嫲嫲玩,晚上放工就跟我及爸爸玩,因 ...
去課外活動版應該多啲人可答你。

回覆:Dadagaga 的帖子

點讀筆只係用黎學英文用,爺爺嫲嫲工人姐姐就廣東話溝通

回覆:如何啓發小朋友-20m

玩玩具!

‹ 上一主題|下一主題