用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 朗誦班定小一面試班?
go

朗誦班定小一面試班? [複製鏈接]

老師話亞女上堂欠自信說話細聲,建議參加朗誦班練大膽,search嘅同時又搵到小一面試班資料,有人話interview班唔好反而有反效果,大家可否俾啲意見我?其實亞女喺屋企係開籠雀,但出去見到陌生人就靜晒,已經儘量帶出街要佢幫手點菜問路攞餐具,但上堂對住老師就唔夠主動,亞女幾時開竅?
   0    0    0    0

引用:老師話亞女上堂欠自信說話細聲,建議參加朗

原帖由 HCmamababa 於 16-02-03 發表
老師話亞女上堂欠自信說話細聲,建議參加朗誦班練大膽,search嘅同時又搵到小一面試班資料,有人話intervie ...
我諗囡囡要多面對唔同既人,建立多啲自信。朗誦班未必幫到佢,因為始終係有稿讀。面試班可以幫到少少但只係治標唔治本,未必根治到佢欠自信呢方面。
你有無俾佢上啲咩英語班啊?接觸多左,自信都會高多啲架!

回覆 lemonjoey1437 的帖子

謝謝謝你的意見!佢現在上緊英文丶游泳丶畫班同彈琴,可能要諗諗同佢轉啲同人有更多interaction 的活動!

引用:回覆+lemonjoey1437+的帖子 謝謝謝你的意

原帖由 HCmamababa 於 16-02-03 發表

謝謝謝你的意見!佢現在上緊英文丶游泳丶畫班同彈琴,可能要諗諗同佢轉啲同人 ...
佢果英文班係互動教學?

係互動㗎啦,要改變內向性格真有難度

引用:回覆+lemonjoey1437+的帖子 係互動㗎啦,

原帖由 HCmamababa 於 16-02-04 發表

係互動㗎啦,要改變內向性格真有難度
比啲耐性啦,你可以考慮下搵啲可以一對一又可以小組教學既centre,俾佢上一排一對一,令佢建立多啲自信先,跟住再轉到小組班訓練佢既膽量。我家姐果囡上左半年到,開始肯嘗試去講多啲同埋會同老師分享自己既意見。

回覆 HCmamababa 的帖子

俾佢接觸多d人呀

其實上咩班都好,最重要令佢接觸多啲人

明白,謝謝各位

‹ 上一主題|下一主題