用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 1歲小朋友有需要返playgroup嗎?
樓主: kingofryuma
go

1歲小朋友有需要返playgroup嗎? [複製鏈接]

引用:一般咩價錢,簡playgroup有咩要留意?

原帖由 kingofryuma 於 16-02-02 發表
一般咩價錢,簡playgroup有咩要留意?
你要英文定中文playgroup 呀?價錢係其次,最緊要係老師表現同有無愛心。

細個學野易,去上下都冇壞啊

回覆 kingofryuma 的帖子

會呀 唔係唔俾呀麻

宜家一歲都可以上,我自己都教playgroup,呢個時候可以訓練小朋友對其他小朋友個溝通,雖然playgroup睇起身就系玩無其他野做,其實當中包括好多也架

比多個機會小朋友接觸多啲吾同事物

回覆:1歲小朋友有需要返playgroup嗎?

我個女歲半開始返,我有啲後悔唔早啲俾佢去,因為佢開始返之後,其實嗰個learning curve好快,無論係語文能力啊、手腳協調啊、同其他小朋友嘅interaction都好好,仲對佢幼稚園interview好有幫助

我覺得有用呀!仔仔歲半開始上playgroup, 見多左小朋友, 宜家大膽左好多, 會主動同其他小朋友玩, 上堂又玩得開心! 不過最緊要係要搵有heart有quilty既playgroup

引用:我覺得有用呀!仔仔歲半開始上playgroup,+

原帖由 janice0909 於 16-02-04 發表
我覺得有用呀!仔仔歲半開始上playgroup, 見多左小朋友, 宜家大膽左好多, 會主動同其他小朋友玩, 上堂又玩 ...
不過講開又講,而家出面太多playgroup,個個都話外籍老師,呢樣果樣,要搵到好嘅真係唔容易

引用:我覺得有用呀!仔仔歲半開始上playgroup,+

回覆 joseph0101 的帖子

所以我都係聽朋友介紹多, 同埋上呢度聽大家講, 哈哈
‹ 上一主題|下一主題