用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇學之園英普用家?
go

有冇學之園英普用家? [複製鏈接]

收到mos offer,想了解多d LH
幾時開始寫字默書?
平時只得印僱姐姐照顧,會唔會唔識講廣東話架?

平時多功課嗎?需要家長好多參與?
咁英文仲要出去上堂嗎?
算唔算谷既學校?小朋友讀得開心?

原諒我咁多問題

4    0    0    0

引用:收到mos+offer,想了解多d+LH 幾時開始寫字

原帖由 boydunshout 於 16-02-02 發表
幾時開始寫字默書?
LH k2 開始寫字,k1 係畫線,k2 上學期仲未默書,唔忙,唔谷,k2 下學期開始忙,因下學期剛開始,未太清楚。k1 開始 show and tell, k2 有 weather report present (老師會教),news sharing (optional), 2個月一次 story telling

引用:收到mos+offer,想了解多d+LH 幾時開始寫字

原帖由 boydunshout 於 16-02-02 發表
幾時開始寫字默書?
學之園好重視家校合作,我fd話家長要配合溫習

回覆:有冇學之園英普用家?

K1 只係每日跟一份功課,幾分鐘做完。暫時唔覺得谷,老師會教晒所有野我無跟。但大部分同學都會出去參加興趣班 當然可能有學術成分。

回覆:letterland 的帖子

例如什麼是學術成份的興趣班?珠心算嗰d?

引用:例如什麼是學術成份的興趣班?珠心算嗰d? +

原帖由 swarovski2011 於 16-02-05 發表
例如什麼是學術成份的興趣班?珠心算嗰d?
eye level, 公文個D

好,非常好的學校,小朋友好開心

如果小朋友讀緊學之園,考到培正K1,係咪一定轉?

回覆:kaka20040220 的帖子

睇你想讀邊間小學。培正100%上小學 唔使煩。

想請問英普嘅家長,有冇出玩讀中文字時只識普通話讀音而唔識廣東讀音嘅情況?

回覆:aab37829 的帖子

咁會不會只識英文唔識粵音呢?要看家中用什麼語言了

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題