用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 幾大學Phonic好? 學邊種Phonic好?
go

幾大學Phonic好? 學邊種Phonic好? [複製鏈接]

小朋友3歲, 想問幾大學Phonic好呢? 學邊種Phonic較好? 請指教, thanks!
   7    0    0    0

回覆:幾大學Phonic好

回覆 綠林仙子 的帖子

謝謝回覆, 你小朋友係邊度學呀? 一星期上幾多堂呢? 唔好意思太多問題, 因我本身唔識phonic, 唔知點選又唔知點同小朋友溫習, 好多疑問!

引用:回覆+綠林仙子+的帖子 謝謝回覆,+你小朋友

回覆 綠林仙子 的帖子

非常感謝你的分享, 咁 Jolly Kingdom 一星期兩堂, 一個月幾錢學費呢?? Thanks!

引用:回覆+綠林仙子+的帖子 非常感謝你的分享,+

回覆 綠林仙子 的帖子

Thank you so much! 等我去Jolly Kingdom睇睇先.

引用:小朋友3歲,+想問幾大學Phonic好呢?+學邊種P

原帖由 tammycby 於 16-02-01 發表
小朋友3歲, 想問幾大學Phonic好呢? 學邊種Phonic較好? 請指教, thanks!
我小朋友兩歲半就學letterland,晌銅鑼灣上,一星期一堂。效果唔錯。

回覆 lemonjoey1437 的帖子

謝謝分享, 其實我唔係好識jolly phonics 同 letterland phonics 的分別, 請問那種方法較適合3歲小朋友學??可否分享銅鑼灣learning centre的資料, thanks!

引用:回覆+lemonjoey1437+的帖子 謝謝分享,+其

引用:回覆+綠林仙子+的帖子 Thank+you+so+much!

引用:Quote:原帖由+tammycby+於+16-02-01+發表回

原帖由 綠林仙子 於 16-02-01 發表
我覺得letterland既教法比較易令小朋友混淆呀  唔太岩細個既小朋友讀,同埋唔知係咪因為咁,我見d ...
我細囡讀緊letterland so far 都okay. 我知jolly phonics 比較於學校上係普遍啲,但我兩個小朋友都係用letterland, 學新字既時候大仔都好肯嘗試自己發下音(佢五歲),效果都可以。

回覆:幾大學Phonic好? 學邊種Phonic好?

多謝大家你意見, 等我會再了解一下先

引用:我帶了女兒去jolly+kingdom評估,佢三歲,

原帖由 s.andp 於 16-02-02 發表
我帶了女兒去jolly kingdom評估,佢三歲,評估話識曬26個元音,但都建議從頭學,最後我無報,感覺評估好做 ...
當然想小朋友由頭學啦,可以收多啲錢😑

回覆 hing_sara 的帖子

想問下ABC Pathway的 Read4Fun 同 iLearn course有咩唔同, 係咪要K1先可以上? 謝謝!

我打去問jolly phonics, 佢話要識寫
字先可以讀, 3歲未寫到字喎。  點算?   阿女而家亂淨系識亂畫, 頂多寫到1同0, 唉!

‹ 上一主題|下一主題