用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求救: KV am vs SKH pm
go

求救: KV am vs SKH pm [複製鏈接]

大家好
小朋友是男孩, 我們都是N無人士, 幸得兩間offer - KV am and SKH pm.  本身想入傳統名校(直資私小包括九龍和港島區) 希望小朋友增加競爭力和有好的品德。雖然兩個吾同地區 但交通不是問題。
想大家俾些意見 如何選擇這兩間kg。

在此先感謝大家。

2    0    0    0

引用:大家好+小朋友是男孩,+我們都是N無人士,+幸

回覆:求救: KV am vs SKH pm

要小朋友讀兩間幼稚園好似太harsh

我諗會只讀一間 am and pm 一起讀會對小朋友too much.  

引用:Quote:原帖由+aos+於+16-01-27+發表大家好+

原帖由 Alange 於 16-01-27 發表
一間am, 一間pm 剛剛好,兩間都要唔使煩!

兩間真係各有各好,如兩間都入連課外活動都唔需要啦! Perfect  ...
唔好玩啦,一間九龍一間港島,日日飛的都唔掂!我估你講笑啫!

引用:Quote:原帖由+Alange+於+16-01-27+發表一間

原帖由 ensy 於 16-01-28 發表
唔好玩啦,一間九龍一間港島,日日飛的都唔掂!我估你講笑啫!

...
如果兩間好近一定大把人會咁做

引用:Quote:原帖由+Alange+於+16-01-27+發表一間

回覆:求救: KV am vs SKH pm

SKH

引用:Quote:原帖由+ensy+於+16-01-28+發表唔好玩

原帖由 Alange 於 16-01-28 發表
No joking, 之前識人N 班,上午St cat. 下午何文田Victoria 都不知幾充實。
紅磡同何文田近啫!SKH喺銅鑼灣(遲下搬去畢拉山),點同時讀九龍塘KV?!?! 飯都無時間食!

再講,KV K2 全pm,一樣要二揀一!

除非小朋友活躍到唔返兩間幼稚園夜晚瞓唔著,否則我覺得留返d free time俾小朋友好d!

好多謝大家的意見

I had same offer and I chose Skh.  Because I live in Hk island.  However, after my experience in applying P1, I think Skh has advantage over KV, though KV has very high academic standards.

pattyshukla 發表於 16-2-2 21:16
I had same offer and I chose Skh.  Because I live in Hk island.  However, after my experience in app ...
可否講多少少有關升小?Thank you!

引用:I+had+same+offer+and+I+chose+Skh.++Becau

原帖由 pattyshukla 於 16-02-02 發表
I had same offer and I chose Skh.  Because I live in Hk island.  However, after my experience in app ...
想請教SKH in 小一情況?因為仲諗緊龍校定SKH ....

引用:大家好+小朋友是男孩,+我們都是N無人士,+幸

原帖由 aos 於 16-01-27 發表
大家好
小朋友是男孩, 我們都是N無人士, 幸得兩間offer - KV am and SKH pm.  本身想入傳統名校(直資私小 ...
Vote for skh tho i didnt apply it for my kid

‹ 上一主題|下一主題