用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣全完堂幼稚園
樓主: c_manki
go

荃灣全完堂幼稚園 [複製鏈接]

回覆:c_manki 的帖子

我都係領報reject佢要再去interview呀~你打去問, 但如果2間相比你會覺得邊間好d, 其實領報係校舍舒服, 其他我都吾係好熟呀~

c_manki 發表於 16-1-30 03:32
回覆 macywan 的帖子

我希想希會試寫求位信去領報
其實學校既野好主觀,總有人覺得好同唔好,依家有D學校多big 6就變左麻麻地.....
咁big 6都有好既……我都唔想咁標籤,但接觸過部份 big 6小朋友,真係寧願避得就避,雖然避唔哂…
希望你找到合適既學校,加油呀!!

我昨天經過荃威幼稚園。有個家長全程,只按手機佢 個小朋友一直喪跑。。。。跑!嚇死人。我覺得荃威同全完。應該係全完既師資同品德會較好,始終歷史攸久。

回覆 親豬豬 的帖子

請問你寫求位信還是打電話之後要再interview?其實reject 後再要求學位,通常要再interview嗎

回覆 aprilaprillee 的帖子

謝謝你嘅意見,荃威好處係應該大部份係附近屋苑住嘅學生,少b6. 但呢間已冇學位空缺了

引用:收到call+waiting,+但近上網見近年嘅評價一

原帖由 c_manki 於 16-01-27 發表
收到call waiting, 但近上網見近年嘅評價一般, 話多b6, 但今年interview 時大多為本地父母,唔知大家有冇c ...
番學放學時間行下, 睇下咩家長接送啦

回覆:c_manki 的帖子

你打去同佢約時間, 佢要再interview呀~但我都唸緊reject左其實收番機會都可能好細又或者本身我吾係佢想收既學生, 仲唸緊。。。或是留番係本身間幼稚園,其實聖母係多big 6但接送會方便過領報呀

‹ 上一主題|下一主題