用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (大埔)天主教聖保祿N1
樓主: lishan
go

(大埔)天主教聖保祿N1 [複製鏈接]

回覆:aarhusbaby 的帖子

我估大家至少有50%會收。my feeling only!

引用:婆婆住大圍,臨時校舍係隔離邨,不過,我未

原帖由 MarcusMaC9 於 16-02-03 發表
婆婆住大圍,臨時校舍係隔離邨,不過,我未有去睇過。或者遲少少有時間去。

...
Same here. if admitted, will u take school bus?

回覆:(大埔)天主教聖保祿N1

我住大圍呀. 8/3 interview.  未有時間睇過大圍校舍. 我想問吓係咪只得全日班?

回覆:mamath 的帖子

唔會。我住沙田會送佢番學。婆婆湊放學。

回覆:Tweety718 的帖子

Yes full day only

有經驗人士知唔知道校車有冇九龍線?

大圍校舍原本都係幼稚園,不過掉空左好多年, 仲未開始裝修. 大圍火車站要再轉van仔/ 巴士先到

顯徑村都多車到....坐火車轉小巴可能仲唔就腳

有幸被揀選參加面試。剛在學校板嗰邊爬文,說大埔聖保祿SPCN只有6成女生上SPC,比起銅鑼灣SPK & SPN少。

有無現任N4家長可以share下?

另SPC大約那個月份會出offer俾幼生?

如果有得in, 可以再申請SPN 嗎?收生是分開嗎?因為有得in又唔代表實收㗎嘛

引用:有幸被揀選參加面試。剛在學校板嗰邊爬文,

原帖由 JadenBB 於 16-02-03 發表
有幸被揀選參加面試。剛在學校板嗰邊爬文,說大埔聖保祿SPCN只有6成女生上SPC,比起銅鑼灣SPK & SPN少。

...
如果計每間收生人數
Spn 54 (full day only)
Spcn 36 (full day only)
Spk 180 (90am + 90pm)
Total 270 人,當三分一男仔,即有180 人爭入小一,照計多過7成。

回覆 lvmh88 的帖子

至現時為止 冇九龍線

冇(三分一)咁多男仔

回覆 JadenBB 的帖子

SPCS在N4(or K3)九月出offer.

回覆:tsangnamnam 的帖子

Tsangnamnam,  請問你知道會面人數真的和學位差不多嗎?🙏🏻

引用:有幸被揀選參加面試。剛在學校板嗰邊爬文,

原帖由 JadenBB 於 16-02-03 發表

...
爬文有前人說過好多大埔SPN的家長選擇原區升學,因小學要過海對他們來說太遠了....間令SPCS小學比例無咁高

引用:回覆+JadenBB+的帖子 SPCS在N4(or+K3)九月

原帖由 tsangnamnam 於 16-02-03 發表
回覆 JadenBB 的帖子

SPCS在N4(or K3)九月出offer.
多謝你嘅回覆!如果好彩有SPC offer的話,咁應該可以避開考小一嘅大戰。

今年N4有多少人有SPC offer?

引用:回覆+lvmh88+的帖子 冇(三分一)咁多男仔

原帖由 tsangnamnam 於 16-02-03 發表

冇(三分一)咁多男仔
我想請問你知不知道男孩子考直私,成績理想嗎?

回覆:batsumaru 的帖子

你果個仔仔?我果個都係。不過,未必會考直私,反而想知叩津小如何

引用:如果有得in,+可以再申請SPN+嗎?收生是分開

原帖由 lvmh88 於 16-02-03 發表
如果有得in, 可以再申請SPN 嗎?收生是分開嗎?因為有得in又唔代表實收㗎嘛

...
上年睇到佢個網頁有寫(但已是幾個月前,所以我唔100% sure),大概有講唔接受申請多過一間,因為St Paul宗旨係服務有需要嘅人。如果發現申請多過一間,會自動取消申請。但開始接受16-17申請時,嗰個statement好似不見了。

‹ 上一主題|下一主題