用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院2nd In
樓主: OCHC
go

港大同學會書院2nd In [複製鏈接]

其實港同要咩學生大家都唔知, 成績叻自己學校又一班人, 會唔睇下操行和係咪校隊又或者課外活動玩d咩等等。

回覆 maggie789 的帖子

如果因為地區問題,真是無話可說,我地学校位於將軍澳

回覆:港大同學會書院2nd In

我仔话first in 觀察,港同好似找些active 和運動叻的人……

回覆 Naurto 的帖子

唉!我後top 10去in 港同的只係讀書人,唔sporty架,唔知係米甘冇人有分2nd in

佢地d運動都好似幾勁下, 校務處門口都放咗好多獎盃。

我今早(2月27日)和小朋友2 nd  in了港同。
估計大約有20人左右在等in。
我在等候區等的時間,聽到有人用普通話in的。也聽到有人好似要看圖說故事之類的內容。
而我的小朋友只要說粤語和英文,亦沒有要求講故事。
由於見家長時,我反而表現比小朋友差,希望不會影響到小朋友。
請問一下:
(1)家長表現是否計分的?
(2)如果咁好彩真的被取錄,請問幾多天後會收到信呢?

上星期我小朋友只可用英文同普通話面試

回覆:港大同學會書院2nd In ...

收到信waiting list 想問下係唔係有機?要等7月放榜後嗎?

醒目開學勳章 王國長老

引用:收到信waiting+list+想問下係唔係有機?要

原帖由 bb20040225 於 16-04-13 發表
收到信waiting list 想問下係唔係有機?要等7月放榜後嗎?
要有位至會再收。而家應該少人郁。睇下派彩後音樂椅效應點樣啦。FYI今年小六生多選擇直升。好多就算top的我都聽到家長話小朋友「此志不渝」地表明要直升。

回覆:港大同學會書院2nd In

如果是waiting,打算放榜後再叩,需要3rd interview嗎?

想知on waiting list,叩門機會大唔大

請問統一派位後去, 有冇叩門學位呢?
請問有冇這校叩門的資訊.

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問統一派位後去,+有冇叩門學位呢?請問有

原帖由 ichome2002 於 16-05-05 發表
請問統一派位後去, 有冇叩門學位呢?
請問有冇這校叩門的資訊.
舊年情況:同時開兩檯,一檯處理新申請,一檯收waitlist生叩門申請

明白,謝謝你charlotte mom
‹ 上一主題|下一主題