用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收不到報名表點辦?
go

收不到報名表點辦? [複製鏈接]

收不到報名表點辦?

0    0    0    0

咪上EK問囉!唔通仲咁傻太去搜尋咩!
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:niki2893291 的帖子

今日先第一日寄,等多幾日啦

回覆:收不到報名表點辦?

有無人仲未收到?

回覆:收不到報名表點辦?

我未收到,不過某些區遲一兩日收信都正常。

昨晚收到信了, 但份表格點解寫係Sample ???

hppa  it is correct. you only get a sample form for your reference.
you will fill out the formal one on t   發表於 16-1-22 10:56

aldousng0831 發表於 16-1-22 09:05

昨晚收到信了, 但份表格點解寫係Sample ???

請睇書:

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/poa2016_faq_jan_tc.pdf

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:aldousng0831 的帖子

教育局不會寄表格的, 只會寄通知書。今星期會開始寄出信函給家長, 通知所屬報名中心, 然後大家可於30及31號其一天, 到該區中心, 即場填表報名。 表格是不會寄給大家預先填寫的, 因一式三份的表格, 在郵寄中會有接痕,影響內容。可以現場填寫或拎返屋企填, 但必須響限期內交表。  如果大家於本月25,26日仍未收到通知信,可致電教育局查詢。

niki2893291 發表於 16-1-21 23:17
收不到報名表點辦?
你有沒有遞交自行申請表呢?
有既話等多幾日, 無既話馬上打去教育局問下點算好啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-1-22 09:28
你有沒有遞交自行申請表呢?
有既話等多幾日, 無既話馬上打去教育局問下點算好啦!
...

我有交過自行申請表, 份統一派位表只係印有Sample字, 但依然全部是空格, 我仲以為照填添

aldousng0831 發表於 16-1-22 09:37
我有交過自行申請表, 份統一派位表只係印有Sample字, 但依然全部是空格, 我仲以為照填添
...
"我以為"......
睇下教育局寄俾你既資料講乜先啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

troublegod 發表於 16-1-22 09:23
教育局不會寄表格的, 只會寄通知書。今星期會開始寄出信函給家長, 通知所屬報名中心, 然後大家可於30及31號 ...
明哂! 唔該哂!
‹ 上一主題|下一主題