用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖道迦南同李國寶
go

聖道迦南同李國寶 [複製鏈接]

想請問大家對這兩間中學有什麼評價呢?

1    0    0    0

回覆:聖道迦南同李國寶

回覆:cherriesiu 的帖子

謝謝回覆!煩惱決擇中!

兩間都收? 地區不同, BANDING不同

回覆:wongkaka 的帖子

只是面試時間相同

我上個月in 了,乘的士去,司機好傾,話返學時間好塞車,兩個方向上都咁塞,D同學多數由彩虹乘巴士上,如果趕的話,要早一個站落車,行樓梯上快過塞車

果個位置好大風,著夠衫!

回覆:Crash6938 的帖子

謝謝提醒

回覆:Crash6938 的帖子

Morning!上月in完,有消息嗎?

http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

回覆:PINK2007 的帖子

我小朋友 上月中in 完 第2星期 學校打左黎 再過多幾日就收到信去左 留位了

但我都等緊德信 28號放榜呀

回覆:yuklik 的帖子

恭喜!請問你小朋友band幾?德信我不認識此校!
想請教大家聖道面试内容,谢谢!

http://www.friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=TON&mn=PINK&y=2008&m=6&d=29&bg=bg3&mk=pragnancy3.png[/img][/url]

yuklik 發表於 16-1-22 09:13
我小朋友 上月中in 完 第2星期 學校打左黎 再過多幾日就收到信去左 留位了

但我都等緊德信 28號放榜呀:gho ...
德信多年來都屬於B2B-B2C水既中學, 聖道迦南以前係B3, 上年水平升到B2B-B2C之間.

但以透明度計, 德信年年有公開畢業生升學情況, 聖道迦南近3年都只有上年公佈過3322既比率.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

早晨!我未in ga

引用:恭喜!請問你小朋友band幾?德信我不認識此

原帖由 PINK2007 於 16-01-22 發表
恭喜!請問你小朋友band幾?德信我不認識此校!
想請教大家聖道面试内容,谢谢!

...
其實我未面試,只是撞正相同時間😞

回覆:聖道迦南同李國寶

我谂之前d成績唔見得人,典公開?希望呢幾年有改善!😊

據了解,近年所收的初中生大部分是B2生,學習氣氛比以前理想,加上學校也致力提升,相信往後應該會慢慢進步!

‹ 上一主題|下一主題