用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN 與K1
go

St Cat PN 與K1 [複製鏈接]

大家知道讀St PN 後可否直升K1?
   0    0    0    0

引用:大家知道讀St+PN+後可否直升K1?

原帖由 queenieqt 於 16-01-21 發表
大家知道讀St PN 後可否直升K1?
要過internal assessment先可升K1,個別例子外,絕大部分升到。

ensy 發表於 16-1-21 08:53
要過internal assessment先可升K1,個別例子外,絕大部分升到。
唔該Ensy, 你知道如果過倒assessment, 讀紅磡PN ,到時request KLT K容易嗎?

hppa  all K at KT  發表於 16-1-21 14:28

引用:Quote:ensy+發表於+16-1-21+08:53+要過inte

唔該Ensy, 你知道如果過倒assessment, 讀紅磡PN ,到時request KLT K容易嗎?
紅磡無K1啦!個個都要去九龍塘讀!至於邊個campus就學校分配,無得揀!

引用:Quote:ensy+發表於+16-1-21+08:53+要過inte

2014年開始K1一定係喺九龍塘校舍架,但羅福定亞息士道校舍就學校編嘅

回覆:St Cat PN 與K1

想問N班有幾多位?K有幾多位?
想知道如果N班入唔到,會有幾大機會入返K?
謝謝!

唔該曬你哋😘😘
其實女女13年10月大B,今年K有offer 但非心儀,希望考私小或入倒好的龍校,宜家呢個時勢應該做大B搏上一缐K呢?但又怕佢係全班最大會唔開心

引用:想問N班有幾多位?K有幾多位? 想知道如果N

原帖由 菲菲菲 於 16-01-21 發表
謝謝!
舊年N收397人,今年K1大約300人,實際幾多睇唔到...

引用:唔該曬你哋😘😘其實女女13年

唔該曬你哋😘😘
其實女女13年10月大B,今年K有offer 但非心儀,希望考私小或入倒好的龍校, ...
其實10月超大喺PN比較少,唔介意可以試咗先。今年有冇考K1?

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-01-21+發表想問

原帖由 ensy 於 16-01-21 發表
舊年N收397人,今年K1大約300人,實際幾多睇唔到...
下K少位過N架 我仲以為K有兩間分校會多位過N添!咁入唔到N要入返K咪仲難

引用:Quote:原帖由+ensy+於+16-01-21+發表舊年N

下K少位過N架 我仲以為K有兩間分校會多位過N添!咁入唔到N要入返K咪仲難

...
PN已經用咗大半位... 不過有人K1會轉龍校,所以之後應該有一部分位放返出嚟call waiting...

回覆:St Cat PN 與K1

讀st cat 都唔一定考到私小,如果為左咁樣repeat真係要諗清楚。

未必因為係St cat 而repeat, 今年考K有小量offer, 龍校同名幼都冇offer, 亦知道名幼傾向收偏大B,所以先諗過做大打好底同自信心強D,考私小可以順利一點!但好矛盾

引用:唔該曬你哋😘😘其實女女13年

唔該曬你哋😘😘
其實女女13年10月大B,今年K有offer 但非心儀,希望考私小或入倒好的龍校, ...
蛇年少B過馬年, 而且10月做超大B好似真係大咗少少咁

引用:想問N班有幾多位?K有幾多位? 想知道如果N

謝謝!
我覺得易。同囡囡同一間playgroup有幾個都有SC K1 offer,佢地上年都有考PN但冇offer。
有大B亦有細B

引用:Quote:原帖由+菲菲菲+於+16-01-21+發表想問

原帖由 konew720 於 16-01-21 發表
我覺得易。同囡囡同一間playgroup有幾個都有SC K1 offer,佢地上年都有考PN但冇offer。
有大B亦有細B

...
謝謝你,希望真係入到K啦到時!

原帖由 ensy 於 16-01-21 發表
K1上下午粗略計應該共有大約6佰幾喎,即使無都唔會得300。

引用:Quote:原帖由+ensy+於+16-01-21+發表舊年N

原帖由 ozoz 於 16-01-22 發表
K1上下午粗略計應該共有大約6佰幾喎,即使無都唔會得300。
我意思係PN學生以外,再收300人

‹ 上一主題|下一主題