用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇家長同我一樣
go

有冇家長同我一樣

之前唔收的學校,到最後話收,都唔會去讀(我原因係感覺他們收唔足之後先會咁)完全冇學校收,就冇辦法,當然要去啦

引用:之前唔收的學校,到最後話收,都唔會去讀(

原帖由 SCK824 於 16-01-20 發表
之前唔收的學校,到最後話收,都唔會去讀(我原因係感覺他們收唔足之後先會咁)完全冇學校收,就冇辦法,當 ...

回覆:崖上的媽咪 的帖子

到,
出rejected letter,連waiting 都無,但又會call

基本WAITING都有CALL, 除左一間REJECT無收過

冇waiting call 過我暫時。不過我都有offer, 但如果第一志願call, 可能會考慮

回覆:有冇家長同我一樣

暫時收左2個waiting call,但都無接受,有1間如果等waiting就留名,但無打去留名,仲有2間未收到call,
最心儀嗰間就要等到好後先開始call。。

SCK824 發表於 16-1-20 22:51
之前唔收的學校,到最後話收,都唔會去讀(我原因係感覺他們收唔足之後先會咁)完全冇學校收,就冇辦法,當 ...
想問方唔方便透露係邊區邊間幼稚園?THS!!!

引用:Quote:SCK824+發表於+16-1-20+22:51+之前唔

原帖由 ivysum8 於 16-01-21 發表
想問方唔方便透露係邊區邊間幼稚園?THS!!!
其實唔關邊一間的問題,係小朋友係自己最錫的,看見他只得1,2歲已經努力的學習唔只自理等等,到派位時,不是他錯與對,就要這麼辛苦,我自私的想法,就係如果唔係直入,其他waiting的學校搵返我話有位,我都唔會選,因我覺得係學校走寶

SCK824 發表於 16-1-20 22:51
當然收唔足先搵你啦, 今年用學卷登記,多左學校call waiting. 但既然你都放我係後備(最慘係表現好好, 答晒問題), 而有其他offer差不多的話, 亦會放返你做後備,甚至reject, 當然如果冇offer,就唔好甘喇.
學校揀你,你揀學校!

引用:Quote:SCK824+發表於+16-1-20+22:51+之前唔

原帖由 bboo1 於 16-01-21 發表
當然收唔足先搵你啦, 今年用學卷登記,多左學校call waiting. 但既然你都放我係後備(最慘係表現好好, 答晒問 ...
可能我小朋友的PN學校,我自己都滿意
,所以考K1時,只報4間,心情唔同,先有感而發