用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南vs明我
go

迦南vs明我 [複製鏈接]

迦南就係註冊日已經一早註冊左 ,
今朝就收到明我電話話有pm offer ,
我應該點簡好?
2間係學術上 都係谷 ,
邊間比較谷?
簡中文好定英文語境好?
環境又邊間好d呢?
邊間係比較活動教學多些呢?
邊間要坐定定反學呢?
求指教

1    0    0    0

我調轉,明我已註冊,現在有迦南AM OFFER !!

引用:我調轉,明我已註冊,現在有迦南AM+OFFER+!!

原帖由 katechan0607 於 16-01-20 發表
迦南係call waiting?

引用:我調轉,明我已註冊,現在有迦南AM+OFFER+!!

原帖由 katechan0607 於 16-01-20 發表
你會點簡?
真係好煩?
2間學校各有優點,
2間究竟邊間好?點簡好?環境?學術?
升小學派位?老師耐性?
2間都谷,
真係吾知點簡好,
咁你最後簡左邊間?

引用:迦南就係註冊日已經一早註冊左+, 今朝就收

原帖由 amy_hippo 於 16-01-20 發表
我應該點簡好?
我小朋友明我用家k2,奧運校
明我係比較傳統,要求坐定定,k1唔深。學自理,簡單寫字。

但k2開始係深,中文深,寫字- 朋友 毛衣 拍手。 佢要認字,認字 --超級市場 老師 顏色筆,但老師問認字可能抽一個問,“級” “筆” 咁。 英文就一般,A-Z , this is a ball。it.is winter.it is cold 咁上下。  每日有外籍老師上英文堂,普通話老師就好似一星期兩次。

網上見到有人話老師面無表情,但其實好有愛心,校長 嬸嬸 好多老師都識我小朋友。我唔覺得老師差。
我小朋友喜歡返學。   

迦南有聽過好同唔好,始終我小朋友無讀過,答唔到你。

我之前有幾間幼稚園收,決定唔到時,就放學時間去校門睇下小朋友放學開唔開心 聽下家長意見。

引用:迦南就係註冊日已經一早註冊左+, 今朝就收

原帖由 amy_hippo 於 16-01-20 發表
我應該點簡好?
請問你最後揀左邊間?
因為我都爭扎於明我及迦南

我都好想知最後點揀呀

Maymay201102 發表於 16-1-21 10:28
我小朋友明我用家k2,奧運校
明我係比較傳統,要求坐定定,k1唔深。學自理,簡單寫字。

我剛報左明我,出年二月面試,容易收嗎?
‹ 上一主題|下一主題