用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求教填位
go

求教填位 [複製鏈接]

真心唔識, 甲一乙一應該填一線, 乙二應該填一線定二線? 咁乙三填乜好呢? 大家會點填呀?

2    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

首先,你可以參考一下你個網往年邊d學校一定要揀乙一,邊d乙二仲有得抽,邊d可放乙三

然後响呢3個分類當中,選擇心儀嘅學校
實際情況年年可能有dd唔同架,睇你有無運行喇~
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

首先,你可以參考一下你個網往年邊d學校一定要揀乙一,邊d乙二仲有得抽,邊d可放乙三

請教請問可在何處看到這些資料?

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:回覆+小曳人+的帖子 首先,你可以參考一下

原帖由 melodyworld627 於 16-02-24 發表
回覆 小曳人 的帖子

爬文!

恐龍家

通常
甲部:只填一間最心儀的。
乙部:第一志願(最心儀的)、第二志願(心儀的)、第三志願(不太心儀又不厭惡的)

引用:回覆+小曳人+的帖子 首先,你可以參考一下

原帖由 melodyworld627 於 16-02-24 發表
回覆 小曳人 的帖子

我會這樣:
甲部:甲一填最心儀的、(甲二、甲三)也心儀作叩門
乙部:第一志願(最心儀的)、第二志願(超大機會入,不用叩門)、第三志願(必定入,會叩門,可能是寶校中最好的)

‹ 上一主題|下一主題