用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 想聽下上過York pg的家長分享
go

想聽下上過York pg的家長分享 [複製鏈接]

有無家長上過呀?可分享下嗎?考慮緊去邊d pg,唔知York 一星期上1堂或2堂的rundown 有咩分別呢?問d姐姐又好像不太肯定

0    0    0    0

引用:有無家長上過呀?可分享下嗎?考慮緊去邊d+

原帖由 swarovski2011 於 16-01-19 發表
有無家長上過呀?可分享下嗎?考慮緊去邊d pg,唔知York 一星期上1堂或2堂的rundown 有咩分別呢?問d姐姐又 ...
你係想入佢間學校,所以報佢pg?
定純粹想搵pg上?
佢一個課程好似15-20堂(唔係好記得)一星期上2堂
你可以去學校攞報名表,有齊資料的

回覆:AAA999 的帖子

只係純上堂咋....我想知真實情況啫...嗰d admin似知與唔知之間

回覆:AAA999 的帖子

你上過一星期2堂嗰班?唔知同一星期1堂有什麼分別呢?

引用:有無家長上過呀?可分享下嗎?考慮緊去邊d+

原帖由 swarovski2011 於 16-01-19 發表
有無家長上過呀?可分享下嗎?考慮緊去邊d pg,唔知York 一星期上1堂或2堂的rundown 有咩分別呢?問d姐姐又 ...
我女上過,我也不止一次在ek分享約克pg,我自己覺得十分好,具體點好,每個人的感覺唔同。如果你想知道的,何不自己報名去參加了解一下。

回覆:力爭上游 的帖子

你參加平日班定假日班呀?上嘅堂數都有分別

回覆:swarovski2011 的帖子

我個女剛轉到York playgroup,上了幾課,暫時覺得幾好。我報40課,每星期兩課,為期大約半年,在約道14號上課。
75分鐘全英,有一個net、一個local老師做assistant,兩位老師都幾有經驗的。
內容會先唱歌、跳跳跑跑、認吓名字認吓天氣,然後到每次的主題,會透過唱歌、故事、遊戲、勞作等方法帶出主題,例如有一課講情緒(happy, sad, angry, sleepy),就用咗唱歌、做手工填色,順道教埋顏色,另一節教種植,可以去戶外淋花、種盆栽,都有點心思,過咗年又有新年活動。

回覆:jaklynn 的帖子

你最後嗰度提到有實在嘅物件介紹、觸摸,呢度幾吸引喎!唔知係咪間唔中都會有嘅呢?

咁我又唔清楚40課佔咗幾多時間有呢類活動,畢竟我只上咗幾堂。

回覆:jaklynn 的帖子

上左幾堂有一堂嗎?

請問York pg的電話同埋網頁可以分享嗎?謝謝!

回覆:laog 的帖子

已pm

之前仔仔上星期六班,個net 好好,assistant 都好好,課堂好多元化,summer 個時有兩堂要帶泳衣玩沙玩水,超開心,又會用水幫d BB公仔澡涼,新年時又著過年服飾有真既花介紹不同既花同新年曆史,我係滿意架!

回覆:sarawa 的帖子

唔錯喎!我諗緊平日班還是假日班

swarovski2011 發表於 16-2-11 09:03
已pm
謝謝分享~
請問可以pm York pg 的網頁或電話俾我嗎~麻煩你了~
‹ 上一主題|下一主題