用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定了,又怕揀錯
go

決定了,又怕揀錯 [複製鏈接]

聖母無玷聖心 vs 救世軍田家炳 vs 孫方中

小女三間都有offer, 有上午也有下午,但我唔 care ,我只係怕自己揀錯俾個女。
女兒性格好動,觀察思考,自我,慢熱,愛看書

據聞
聖心~傳統名校,少少谷,校舍大
田家炳~啓發思考,自主探索
孫方中~英普教學,師資優良

而家揀左聖心

請大家俾啲意見

0    0    0    0

回覆:決定了,又怕揀錯

都揀咗囉,冇注冊嗰兩間亦即係放棄咗學位,都冇得諗番轉頭。不如積極了解吓間學校,做好準備啦。

回覆:hha 的帖子

謝!報得名嘅,都係喜歡嘅,三選一,真係一個煩爆嘅決定。原本諗住in 晒心儀嘅先,人地都未必揀你,就抱著“到時先算“嘅心態。但亦就因為各有各好,但教學模式大不同,先至左諗右諗
亦希望用家入嚟傾下,俾下意見,tkxxxxx

引用:都揀咗囉,冇注冊嗰兩間亦即係放棄咗學位,

原帖由 hha 於 16-01-17 發表
都揀咗囉,冇注冊嗰兩間亦即係放棄咗學位,都冇得諗番轉頭。不如積極了解吓間學校,做好準備啦。

...
Yes, 決定了就不要再諗,加油!

相信你所揀, 唔好三心兩意...

回覆:決定了,又怕揀錯

沙田聖心是名校?

引用:沙田聖心是名校? +

原帖由 JUNE408 於 16-01-17 發表
沙田聖心是名校?
樓主說的是港島聖心嗎?

回覆:nic_bb 的帖子

大圍聖母無玷聖心,同區比較有名氣,歷史悠久,傳統學校。yes , 我都相信我左諗右諗,都應該比對晒各方面而作嘅決定

引用:大圍聖母無玷聖心,同區比較有名氣,歷史悠

原帖由 cattlee 於 16-01-17 發表
大圍聖母無玷聖心,同區比較有名氣,歷史悠久,傳統學校。yes , 我都相信我左諗右諗,都應該比對晒各方面而 ...
Oic, 我唔熟沙田嘅學校,淨係聽過沙田樂基同埋新開咗學之園咋!宜家都巳經決定左,樓主唔好諗咁多啦!

大圍聖母無玷聖心,同區比較有名氣,歷史悠久,傳統學校。yes , 我都相信我左諗右諗,都應該比對晒各方面而 ...
既然你決定左就唔講大多了 祝決定正確

小朋友好叻,有3間好學校的offer。學校俾佢offer,即是佢有合適條件讀這學校。只管按你所分析搵最合適的學校就可以了,唔好諗太多。始終一人只可讀一校,總有捨棄。

回覆:creamb 的帖子

女人仔就係咁,明明都知無得改喇,要向前看喇,但硬係都要其他人十卜下tkx all

係想有其他人支持你既決定呀 ... 既然決定左, 應該要有信心
‹ 上一主題|下一主題