用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦! ...
go

[英國] Campbell College 或 其他北愛爾蘭學校家長交流下啦!  

阿細九月會就讀Campbell College Y9,希望新生、舊生或其他在北愛讀書孩子既家長可交流下,謝謝!

回覆:亮燈 的帖子

你好呀,我仔今年9月到北愛的The Royal School Armagh讀year 10, 希望大家多些交流

引用:你好呀,我仔今年9月到北愛的The+Royal+Sch

原帖由 Adelakan 於 16-01-16 發表
你好呀,我仔今年9月到北愛的The Royal School Armagh讀year 10, 希望大家多些交流

...
恭喜你,可惜阿細因成績差唔收佢。,訂左機票未?會陪開學嘛?

未訂機票,應該這兩個月會睇機票價格再決定。我唔陪佢開學了,我先生多假期,佢陪阿仔去北愛。你會唔會陪阿細去開學?

引用:未訂機票,應該這兩個月會睇機票價格再決定

未訂機票,應該這兩個月會睇機票價格再決定。我唔陪佢開學了,我先生多假期,佢陪阿仔去北愛。你會唔會陪阿 ...
我唔陪喇!因為再冇能力,只用um,同阿大一樣,要佢自己攪掂。機票訂左BA,但未有價錢。

你阿細的學校在Belfast,在機場附近,比較方便些。我仔去到Belfast重要坐1個鐘車程才到Armagh,真係唔放心

回覆:Adelakan 的帖子

如果你有機票價錢,話聲我知,等我作參考,唔該晒

引用:你阿細的學校在Belfast,在機場附近,比較

你阿細的學校在Belfast,在機場附近,比較方便些。我仔去到Belfast重要坐1個鐘車程才到Armagh,真係唔放心

...
如果學校有人接都冇問題,我叫agent問學校,有機場接送,我就加埋um,咁就放心喇!

引用:如果你有機票價錢,話聲我知,等我作參考,

如果你有機票價錢,話聲我知,等我作參考,唔該晒
好!問過參考價每套大約$15XXX,因我買三套,所以會平少少!

我諗住過去嗰程,有我老公陪,唔使買BA,只買單程比佢,可能買轉機的機票。12月返香港先買倒頭機

引用:我諗住過去嗰程,有我老公陪,唔使買BA,只

我諗住過去嗰程,有我老公陪,唔使買BA,只買單程比佢,可能買轉機的機票。12月返香港先買倒頭機

...
BA倒頭嗎?我問過要$12XXX,所以我都係要學生票。

是否倒頭來回12xxx元,請問倒頭機有冇得做um?

引用:是否倒頭來回12xxx元,請問倒頭機有冇得做u

是否倒頭來回12xxx元,請問倒頭機有冇得做um?
咁就冇問呀!只知得一件行李23kg,加一件要£60,如改日子時間就要£100。

Hi 亮燈兄,睇完你嘅post, 想大仔讀完F.1過北愛升學,佢今年升中,可否告之升讀campbell collage的details? 如何申請?幾時申請?如何收費?如何intview? 等等,thx.

sumtung 發表於 16-10-12 21:10
Hi 亮燈兄,睇完你嘅post, 想大仔讀完F.1過北愛升學,佢今年升中,可否告之升讀campbell collage的details? ...

你好呀!我係搵Agent一年前申請,考英、數兩份卷,唔收任何費用!

亮燈 發表於 16-10-13 07:48
你好呀!我係搵Agent一年前申請,考英、數兩份卷,唔收任何費用!

Thx, 可否告之邊間agent?

clly 發表於 16-10-13 00:17
亮兄,我想了解多d英國留學資料,係EK 睇左少少,可惜我係呢版嘅新手,好多嘢都唔識,請問什麼是um? 仲有B ...

你好呀!UM係航空公司對年幼單身乘客既照顧服務,要另外收費,每間公司不同,可打電話問下,但BA(英國航空)就取消左呢個服務。而UCAS應該係報英國大學既程序,詳細情況我都唔太清楚,因未到呢個階段,你可睇番其他POST都有提及!

sumtung 發表於 16-10-13 07:51
Thx, 可否告之邊間agent?

AA

亮燈 發表於 16-10-13 07:53
AA

Thx