用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培道及福建小學你地會選邊間??
樓主: cklaam
go

培道及福建小學你地會選邊間?? [複製鏈接]

回覆:wingwing936 的帖子

有2nd Int, 有聽講座,電話通知。

講座後留低再問校長,話會先收晒第二次面試OK咗的學生先。之後會再call部份申請人重做1st int或2nd Int. (好似話係有求情信果啲)第二次面試未如理想果啲要同重做1st int或2nd int果批一齊排隊。唔知有冇記漏記錯,大家最好問番學校。

我家姐話今年啲課程好咗好多,豐富咗。清楚學校要求係乜,多咗啲輔助學習材料,小朋友肯做會好有幫助。校長講座多次強調淨係happy唔得,越高班會越高要求,銜接福中(我buy呢一點)。行政冇以前咁混亂,多咗好多比家長的訊息和講座。

muimui2 發表於 16-1-16 10:35
Btw, 如果純粹因為校網,其實唔駛報直資,不如報津校,34/35網內都大把好學校,中學校網都係九龍城。

諗下 ...
其實好多人報直私係諗住當水泡(神級一線除外),尤其自行唔夠分要靠抽獎命的。所以當有二線直私offer就會出現x vs y vs z...而且好多住區校網唔係34 35呢d名校網,所以要靠私小靚校網撘救。

回覆 cklaam 的帖子

哦,謝謝回覆。只因waiting緊,昨日、今日都有匿名來電,以為有喜訊添

引用:我昨天先放了福小,+希望幫到大家.++福小確

原帖由 2017connie 於 16-01-16 發表
我昨天先放了福小, 希望幫到大家.  福小確實NET好多, 係一間不錯的學校, 我也很不舍得放了個位出來......餘 ...
Connie媽,快些放位啦!始終你個囡得一個,學校只可讀一間,而且間間直資,hold唔得耐!

引用:我昨天先放了福小,+希望幫到大家.++福小確

原帖由 2017connie 於 16-01-16 發表
我昨天先放了福小, 希望幫到大家.  福小確實NET好多, 係一間不錯的學校, 我也很不舍得放了個位出來......餘 ...
如果你個囡谷得,你又肯配合校政,就揀優才。如果你想第日個囡有可能去外國讀書,就揀真道。

回覆:cklaam 的帖子

deleted

‹ 上一主題|下一主題