用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村老師好唔好?
go

又一村老師好唔好? [複製鏈接]

今日去註冊...沿途老師左右咁排隊列隊講早晨....家長你好...係好似好好禮貌.但有少少造作左...我擔心表裡不一...家長不在既時候會唔會對小朋友一樣咁好呢?
   2    0    0    0

回覆:yylams 的帖子

我覺得似酒店多過似學校,d老師講野都係customer service聲。。。。

回覆:bbtomatobb 的帖子

你放棄學位?

Amanda

回覆 bbtomatobb 的帖子

Hihi你都有去ma

回覆 amandalln 的帖子

有呀...咁先知道佢d老師咁樣

回覆:又一村老師好唔好?

我都係15號朝註冊,我都覺得d老師有少少over左,我親戚個仔讀緊,佢話老師幾好架

回覆 ec_siusiu 的帖子

如果好就安心哂喇...最緊要對小朋友好同有愛心

用家,k1,k2老師都有愛心,經常與家長聯繫,有禮貌,但k3就......無愛心,吾比小朋友去廁所,超惡,小朋友不安靜老師就熄燈嚇佢地,老師不會聯繫家長通知小朋友在學校情況,評估表成班多圈到吾識講,總知叩門張表吾見得人.

引用:用家,k1,k2老師都有愛心,經常與家長聯繫,有

原帖由 whatup 於 16-02-18 發表
用家,k1,k2老師都有愛心,經常與家長聯繫,有禮貌,但k3就......無愛心,吾比小朋友去廁所,超惡,小朋友不安靜老 ...
吓,甘變態唔俾去厠所?有無同學校反應過? 會唔會只係個別老師有問題?

回覆 ec_siusiu 的帖子

其實學校教K3小朋友嚴糸好,K1K2会鬆D,以上所説好多老師都会甘做,正常,因為要預備訓練他們學習小—上課規矩。

阿女現在k3,佢話上午班有約兩次排洗時間,如果剛剛過完排洗時間又即刻要再去洗手間,老師當然不允許。但其他時間真的有需要,可舉手跟老師説。
k3老師係較k1,k2老師嚴厲但並不表示無愛心。老師上學期都有打電話講阿女學校情況,始終開始大個了,升到小一老師會更嚴,亦不會有老師經常打來再講小朋友在小學情況,所以都係讓小朋友跟大人慢慢習慣啫

用家,k1,k2老師都有愛心,經常與家長聯繫,有禮貌,但k3就......無愛心,吾比小朋友去廁所,超惡,小朋友不安靜老 ...
係 講得冇錯 校長只會幫“資深老師”

引用:阿女現在k3,佢話上午班有約兩次排洗時間,

原帖由 Charis_mummy 於 16-03-03 發表
阿女現在k3,佢話上午班有約兩次排洗時間,如果剛剛過完排洗時間又即刻要再去洗手間,老師當然不允許。但其 ...
k3 冇愛心老師都有半數 舊果d都有唔好嘅老師 今年已冇做班主任 我相信小學唔會唔俾去廁所 而且點講都唔會一樣

引用:Quote:原帖由+Charis_mummy+於+16-03-03+發

原帖由 小荻媽咪 於 16-04-14 發表
k3 冇愛心老師都有半數 舊果d都有唔好嘅老師 今年已冇做班主任 我相信小學唔會唔俾去廁所 而且點講都唔會一 ...
agree 無愛心,超懶

知唔知今年升小派位情况?

回覆:又一村老師好唔好?

派位講運,但不如理想,叩門好多都簡名幼黎in,連學校封推薦信都被抽起,幫吾到d咩

咁我又無你哩個情況wo,K1時班主任已經講明升K2後老師會越來越少打電話俾家長的,K1可能每個月都會,但K3就可能一個學期先一兩次咁,同埋老師都會越來越嚴,至於你話唔俾去廁所哩個情況應該只係個別吧,因為我女係成日都要去廁所個啲嚟,佢又無話老師鬧wo

回覆 whatup 的帖子

碰到好老師都是撞大運,我仔仔讀K3,老師好好。上學年K2老師就唔得,會嚇小朋友,完全没耐心對地小朋友。好恶

碰到好老師都是撞大運,我仔仔讀K3,老師好好。上學年K2老師就唔得,會嚇小朋友,沒耐心對地小朋友。好恶

‹ 上一主題|下一主題