用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

老師有愛心嗎? [複製鏈接]

2nd in當日見到PN班影Xmas相,一位比較高大的老師都比較嘈聲粗氣和粗魯,對小朋友好像不大有愛心,唔知係個別老師,還是整體老師的文化,有點擔心,有冇用家知道可提供意見。謝謝

1    0    0    0

回覆:老師有愛心嗎?

pn用家,覺得3位理主任都好有愛心,關心小朋友,成日會同家長溝通,仲會同我跟進戒片進度,頭幾日返學我小朋友狂喊,我睇返相老師係拖住佢手上堂,我又覺得幾好喎。ps 唔係高大老師果班

回覆:taiyeung 的帖子

明白。多謝你的回覆!

我是用家, 我覺得呢到d 老師真係好好, 暫時遇到的都好有愛心, 好錫小朋友, 也會同家長溝通. 放心! 同之前我讀pn o個間真係差得遠.

引用:2nd+in當日見到PN班影Xmas相,一位比較高大

原帖由 aayy 於 16-01-14 發表
2nd in當日見到PN班影Xmas相,一位比較高大的老師都比較嘈聲粗氣和粗魯,對小朋友好像不大有愛心,唔知係個 ...
你好,剛剛才看到此post! 我亦在2nd in當日看到有老師呼喝拉扯學生影Xmas 相,我同先生都好反感,同埋奇怪點解有家長在場都唔收飾一下。我估你係當日另一對在場等候的家長。

想問你會否take offer?

回覆:sala222 的帖子

會呀,你呢?

我都係用家,仲要有個幾佻皮嘅小朋友。上一年,我嘅小朋友讀PN班時,佢嘅班主任會恩威並施處理我嘅小朋友,唔會一味就佢。直至依家,佢仍然都好鍾意佢嘅PN班主任。所以,有時不要睇表面。

引用:我都係用家,仲要有個幾佻皮嘅小朋友。上一

原帖由 fionapp 於 16-05-08 發表
我都係用家,仲要有個幾佻皮嘅小朋友。上一年,我嘅小朋友讀PN班時,佢嘅班主任會恩威並施處理我嘅小朋友, ...
其實當日的小朋友個個都好定好乖,連所謂active一點也沒有,只覺得教師應該禮貌一點。早排迦南上新聞,我覺得相比我係LH所見,大家程度差不多,不過LH有拉扯身體接觸,更難以接受。其實親身感受還會是表面?我反而覺得該老師在家長面前做表面工夫,學生影Xmas photo,家長看見覺得很開心,但背後小朋友是被不禮物對待。我希望只是個別老師,不是整體文化。

引用:會呀,你呢? +

原帖由 aayy 於 16-05-01 發表
會呀,你呢?
我放棄了offer

引用:我都係用家,仲要有個幾佻皮嘅小朋友。上一

原帖由 fionapp 於 16-05-08 發表
我都係用家,仲要有個幾佻皮嘅小朋友。上一年,我嘅小朋友讀PN班時,佢嘅班主任會恩威並施處理我嘅小朋友, ...
情況一樣!
今年升k1, 小朋友話鍾意上年班主任。

‹ 上一主題|下一主題