用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 DGS 2016-2017中學交流區
樓主: dordormom
go

DGS 2016-2017中學交流區   [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+cmchang0927+於+16-8-24+16:49

原帖由 cmchang0927 於 16-08-24 發表

回覆 imsherlocked 的帖子
請問e class 邊度睇係咩house呀?

Student eclass ㄧ入去己分了幾個項目,其中一格寫住house名,那應該是所屬的house了。

duke1988    發表於 16-8-25 17:14

引用:Student+eclass+ㄧ入去己分了幾個項目,其

原帖由 cmchang0927 於 16-08-24 發表
Student eclass ㄧ入去己分了幾個項目,其中一格寫住house名,那應該是所屬的house了。
...
謝謝你呀

回覆:DGS 2016-2017中學交流區 ...

請問訂餐紙交去邊呀

Yanamami  阿女唔肯訂lunch, 要同朋友出街食……  發表於 16-8-25 09:49

引用:Quote:原帖由+cmchang0927+於+16-08-24+發

原帖由 hiroko 於 16-08-24 發表
謝謝你呀
你好,唔好意思,我女是插班生,想請教我有入eclass,但仍然看不到house,請問你是否入到,請指教,感謝。

回覆 fionakong2008 的帖子

要用女的email 入。之後見到其中ㄧ格寫Hurrell, Skipton, Sawyor, Gibbins or Symons. Eg 我女有ㄧ格寫Hurrell, she asked me if this was one of  the house names today. So we know she is placed in Hurrell.

edithtsoi  same as my daughter, Hurrell  發表於 16-8-25 09:18

引用:回覆+fionakong2008+的帖子 要用女的email

原帖由 cmchang0927 於 16-08-25 發表

要用女的email 入。之後見到其中ㄧ格寫Hurrell, Skipton, Sawyor, Gibbins or  ...
thx for answering 😊
我個女都係Hurrell呀

有人係Sawyor嗎?

引用:回覆+fionakong2008+的帖子 要用女的email

原帖由 cmchang0927 於 16-08-25 發表

要用女的email 入。之後見到其中ㄧ格寫Hurrell, Skipton, Sawyor, Gibbins or  ...
謝謝你,我搵到了,我女係symons,感謝你的幫忙,今天可以去買運動衫了

請問有冇同學是Gibbins class?PE shirt 是否不同house 不同 color?

回覆 Love_sleep 的帖子

全部是灰色,only 心口pattern is different

回覆:DGS 2016-2017中學交流區 ...

咁係米已經可以買短袖PE衫?
之前唔係話會送?暫時着住灰色Tee?

cmchang0927  好似係送長袖運動套裝  發表於 16-8-25 19:48

hiroko 發表於 16-8-25 19:34
咁係米已經可以買短袖PE衫?
之前唔係話會送?暫時着住灰色Tee?
我都記得話有件黑色tee, 心囗有大大隻DGS字(阿女話反而钟意以前有House名既灰色tee多d), 連tracksuit-齐送俾学生,因製作需時,开学暫時著住淨灰色tee同短褲(去Aston Wilson買)。

回覆 Yanamami 的帖子

Oh....
我都覺得house tshirt 仲靚。。

回覆:cmchang0927 的帖子

想請問咁29/8那天着的丅shirt, house t shirt 可以嗎?House Tshirt 係咪遟早都需要出去金綸買?

Yanamami  我听到就係純灰tee咯。  發表於 16-8-26 10:37

回覆 gundamlo 的帖子

是否一定要長褲?
及膝可以嗎?
未買House Tee:(

引用:Quote:hiroko+發表於+16-8-25+19:34+咁係米

原帖由 Yanamami 於 16-08-25 發表
我都記得話有件黑色tee, 心囗有大大隻DGS字(阿女話反而钟意以前有House名既灰色tee多d), 連tracksuit-齐送 ...
我都以為係咁,唔洗再買house Tee添

hiroko 發表於 16-8-27 06:40
我都以為係咁,唔洗再買house Tee添

唔…
好似話用新果件puma代替以前House tee? 我理解好似係禁……(不过又如何分House?)10月中出新衫前著住淨灰色tee先?

回覆:DGS 2016-2017中學交流區

請問30/8下午取ipad流程?小女下午有事,可否由家長取?有經驗家長可否分享下?

引用:請問30/8下午取ipad流程?小女下午有事,可

原帖由 twodaughters 於 16-08-27 發表
請問30/8下午取ipad流程?小女下午有事,可否由家長取?有經驗家長可否分享下?

...
去年家長是可以代取的

‹ 上一主題|下一主題