用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 學校的申請表及Portfolio
go

學校的申請表及Portfolio [複製鏈接]

在填寫學校的申請表時,發現要求填寫的內容及提供文件與自行製作Portfolio 有相同的內容,咁是否仍須提交Portfolio?

0    0    0    0

引用:在填寫學校的申請表時,發現要求填寫的內容

原帖由 咪咪貓 於 16-01-12 發表
在填寫學校的申請表時,發現要求填寫的內容及提供文件與自行製作Portfolio 有相同的內容,咁是否仍須提交Po ...
有D學校唔收㗎,我剛剛問了心儀中學,佢只會抽起佢哋要求個D,其他不要

metrochung 發表於 16-1-12 15:01
有D學校唔收㗎,我剛剛問了心儀中學,佢只會抽起佢哋要求個D,其他不要

...
唔好意思, 即係點呀?  是否交表時, 用個膠FILE入齊所有文件, 到時, 學校就會抽起它要的交件, 其餘連膠FILE一併退回?

引用:Quote:metrochung+發表於+16-1-12+15:01+有

原帖由 YC04 於 16-01-12 發表
唔好意思, 即係點呀?  是否交表時, 用個膠FILE入齊所有文件, 到時, 學校就會抽起它要的交件, 其餘連膠FILE ...
最好打去問下學校,間間唔同

回覆 咪咪貓 的帖子

我剛剛去交左一間,佢網上只叫我交表格,身份證副本,小五小六成績表副本,同埋教育局選校表(藍紅緑)
我就照咁交,無加其他野去交了~

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

回覆 kcpak 的帖子

應該是按不同學校的需要的資料交便可以, 不同增加其他.

我夾哂去, 如果唔啱果D, 學校會幫你抽返出黎, 最怕帶漏咋.
‹ 上一主題|下一主題