用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩有沒有消息?
樓主: nvitined
go

協恩有沒有消息?   [複製鏈接]

回覆 cmlstephanie 的帖子

三間房見?我上午去時得一間房見,見左四个家庭都是來自同一所学校

回覆 tung_yan0623 的帖子

我下午見, 連我女有3位同學及家長等候, 另兩位先入, 我最後那位入, 前後腳, 相差幾分鐘。因我有事改期, 改今日見, 所以無得同我女兒本身學校的同學同一日見。

東南西北 發表於 16-1-28 16:27
請問是否一位老師 in 呀?
我有2位, 一位是副校長, 一位是資深老師

回覆:協恩有沒有消息

是否英文+粵語+普通話面試呀?

圖書寶寶  係呀! 阿女前年見副校,好輕鬆。  發表於 16-1-29 13:51

引用:是否英文+粵語+普通話面試呀? +

原帖由 東南西北 於 16-01-29 發表
是否英文+粵語+普通話面試呀?
一開始問阿女問題係用英文對答,最後差不多結束前才用普通話和粵語再傾了幾句。(英文對答佔大部份)

回覆:協恩有沒有消息

想問吓有無人收到音樂測試通知呀

原來各有不同,我女是在一個星期六面見的,見的是副校和一名老師,只用了英語和粵語,沒有用普通話啊!

引用:原來各有不同,我女是在一個星期六面見的,

原帖由 rachncurtsmom 於 16-02-03 發表
原來各有不同,我女是在一個星期六面見的,見的是副校和一名老師,只用了英語和粵語,沒有用普通話啊! ...
請問到而家都未被通知 係咪即系無得2nd in?

我們學校也是這個星期一才call, 所以相信仍有機會的。

Just received a call next Monday for 2nd interview

回覆 norristin 的帖子

Do you know how many students in your daughter's school also invite for interview on the same day?

回覆 dordormom 的帖子

don't know

朋友囡囡 1月尾 second in .. 昨天收call成功,下星期注册

全級1x/140 地區一線學校

引用:朋友囡囡+1月尾+second+in+..+昨天收call成

原帖由 hugub 於 16-02-18 發表
朋友囡囡 1月尾 second in .. 昨天收call成功,下星期注册

全級1x/140 地區一線學校 ...

其實我好奇怪昨日收到電話2nd in, 因為小女成績只係一線小學既中間位置, 樂器只係一般8級merit, 曾經係排球隊隊員, 我相信咁既package都係陪跑

義氣仔女 發表於 16-2-18 08:42
其實我好奇怪昨日收到電話2nd in, 因為小女成績只係一線小學既中間位置, 樂器只係一般8級merit, 曾經係排球 ...
一線小學中間, 可能比其他較弱小學的TOP 10好,
會唔會你囡囡臨場表現好, 又或學校預期2ND IN 完, 都會有人到最后放棄,
所以IN 多几個學生, 有得 篩選

回覆 TwinWong 的帖子

我都唔知, 小女性格內向怕羞, 面試時絕對唔會特別outstanding, 不過入到2nd in, 我就已經當羸左, 無特別期望會入讀到

TwinWong 發表於 16-2-18 08:55
一線小學中間, 可能比其他較弱小學的TOP 10好,
會唔會你囡囡臨場表現好, 又或學校預期2ND IN 完, 都會有人 ...

咁又唔好咁講,一線小學中間名次,八級樂器八級,小朋友已很努力,起碼Package唔低,直資就係你揀佢時佢又揀你

TwinWong  我意思都係話PACKAGE 唔錯, 即是条件好过較弱小學的TOP10  發表於 16-2-18 12:14

我一向覺得協恩收得既, 一係就成績好勁(我女唔係), 一係有特異功能(我女又唔係), 又或者係體育好勁, 學屆果隻(我女更加唔係)

所以完係諗唔到有咩優勝既地方, 死諗爛諗, 最多係我女唔係公主, 自理能力強而已

引用:朋友囡囡+1月尾+second+in+..+昨天收call成

原帖由 hugub 於 16-02-18 發表

全級1x/140 地區一線學校 ...
想請問這位叻女有沒有特異功能呢?

‹ 上一主題|下一主題