用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 學珠心算定公文數定eyelevel好?
樓主: zoewor8481
go

學珠心算定公文數定eyelevel好? [複製鏈接]

回覆:學珠心算定公文數定eyelevel好

引用:Quote:原帖由+zoewor8481+於+16-01-13+發表

原帖由 wing214 於 16-01-14 發表
我仔未讀過公文,珠心算,比較唔到。。。讀咗eye level4個月左右,K2嚟講學識英文數學,識讀題目已經唔錯, ...
請問邊間centre讀eye level math?

回覆:學珠心算定公文數定eyelevel好

睇左咁多回覆,都唔知邊個好啲 其實,我聽完公文導師個briefing, 再睇埋啲教材,覺得佢地係操數,多過教數~ 本人真係唔係咁鍾意~ 小女3.5 歲,感覺佢數學logic 唔係幾好,想搵啲有趣味啲既數學,可以令佢開竅,但公文式似乎可以令佢記得啲數,而唔係開竅。。。

回覆 kenyuenkc 的帖子

我覺得EYE LEVEL 嘅教學方法幾有趣, 我個小朋友讀緊, 覺得佢吸收得唔錯.

回覆:學珠心算定公文數定eyelevel好?

公文同Eye level有試堂,公文似操數,較沈悶,所以比囡囡去eye level學,暫時覺得佢學得幾好,進度唔錯,又冇反感。

引用:公文同Eye+level有試堂,公文似操數,較沈

原帖由 TwogirlsMama 於 16-06-08 發表
公文同Eye level有試堂,公文似操數,較沈悶,所以比囡囡去eye level學,暫時覺得佢學得幾好,進度唔錯,又 ...
請問大家邊間eye level 呢?九龍城有嗎?另k1/2開始?

引用:回覆+zoebear+的帖子 一個課程只著重計算

原帖由 helenfan888 於 16-01-29 發表
回覆 zoebear 的帖子

我兼職教過公文,當時已決定如果有小朋友,一定唔會去公文。

引用:Quote:原帖由+TwogirlsMama+於+16-06-08+發

引用:Quote:原帖由+helenfan888+於+16-01-29+發

原帖由 maxifoxy 於 16-06-10 發表
我兼職教過公文,當時已決定如果有小朋友,一定唔會去公文。

...
Same same! 我覺得公文嗰種操練唔係唔好,但唔駛俾錢去操,其實同自己俾d練習佢做冇分別

eye level有無得學奧數?定係maths concept先有?

藍田/觀塘有無eye level centre介紹?

學珠心算由4歲半學最好,我侄仔跟佢私人老師k2學到小四,已經考到一級珠心算見我侄仔都有珠心算比賽拎獎杯,自信心爆燈

‹ 上一主題|下一主題