用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行二:旅港開平vs沙田崇真
go

自行二:旅港開平vs沙田崇真 [複製鏈接]

心大心細,原先自行二揀旅港開平,有去簡介會,見讀書和運動成績不錯,都適合小兒,而他很喜歡。
但兩次呈分後,老師建議沙田崇真較好,舊年有師兄同我囝成績一様(band 1b, 九龍城網)自行入了。
沙田崇真錯過了簡介會,剛上校網細看,小兒也心思思。
因自一會搏九華,自二想穩陣D,請問有人可分享吓哪間値搏率高D?謝謝!
   1    0    0    0
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

住九龍, 又九龍城綱, 就無謂入沙崇, 你大抽獎放開平第一機會一樣好高.

foster_ma 發表於 16-1-11 21:54
心大心細,原先自行二揀旅港開平,有去簡介會,見讀書和運動成績不錯,都適合小兒,而他很喜歡。
但兩次呈 ...
除非好心儀九華 (除咗名氣同校園, 請問你心儀D乜?), 否則咁樣會好D

甲一: 沙崇
甲二: 旅港
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 foster_ma 的帖子

其實兩間都好, 要看看那個地方比較方便.
‹ 上一主題|下一主題