用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生interview表現檢討⋯
樓主: 帝mama
go

北角民生interview表現檢討⋯ [複製鏈接]

cyric88 發表於 16-3-3 11:06
回覆 ume 的帖子

咁你會唔會讀呀?

我十五十六中呀!一來新校舎未開唔知環境,怕會好細同埋唔夠光。
但我又問過佢地話每日有NET上英文堂,有普話老師上普通話堂,不過N班小朋友唔係點樣靠上堂去學英文,主要係因為一位英語班主任照顧,從中可以從生活中比機會小朋友多接觸外語,讓佢自自然然就學了。這個安排我又好buy!但係話就話係教會背景,但就無聖經堂,這又係我一個考慮!煩!

有無前輩可分享一下學校既品德教育如何?是否接受坐唔定的小朋友?因為我女上PG時都係四維走的!好怕佢返幾個月就被人趕出校!

引用:我收到西環民生既全日offer,但我女面試當

原帖由 ume 於 16-03-03 發表
我收到西環民生既全日offer,但我女面試當日完全唔睬老師,而且仲試過尖叫大叫!無諗過咁都收!會唔會係因 ...
點解會有全日offer, 我收到封信話去登記但不用交錢,打去問學校主任話因教署未批西環新校收生,所以學校不能出取錄信只能口頭講黎登記後有學位預留比我,但無話上/下午/全日,成封信無一個字係取錄/收左

引用:Quote:原帖由+ume+於+16-03-03+發表我收到

原帖由 elysion 於 16-03-03 發表
點解會有全日offer, 我收到封信話去登記但不用交錢,打去問學校主任話因教署未批西環新校收生,所以學校不 ...
我都係打去問佢地,佢地話收到封信即代表學校已經按家長意願取録

‹ 上一主題|下一主題