用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生interview表現檢討⋯
go

北角民生interview表現檢討⋯ [複製鏈接]

個仔好似愈接近兩歲,表現仲差過之前⋯
   3    0    0    0

回覆:北角民生interview表現檢討⋯

我個仔在班房周圍走,下個月二歲啦,未識講嘢。

回覆 emilyhmw 的帖子

我那個識講嘢,但係感覺他開始有自我意識,不想就推倒玩具,不想動就企硬;之前的interview也不是如此,可能開始步向trouble two,很苦惱⋯有冇家長有同樣問題,有什麼方法可以改善?

我個係女,表現ok, 老師讚佢定, 乖. 唯一係問佢好多次爸爸去咗邊佢先肯講返工. Anyway比唔比offer有好多因素, 包括地址. 老師第一句就問點解南區地址來北角

回覆:tweetyho 的帖子

佢幾大?佢識講返工 好叻啊 我女未識講

回覆 lucilleb 的帖子

下星期兩歲喇。照計女仔兩歲應該好多嘢都識講,係句子。你個細B唔識講係正常。我估歲半以下多數只識講單字或部分詞語

回覆:tweetyho 的帖子

南區往北角。那麼,你怎樣回答老師的提問?
你會覺得因此而降低收小孩機會嗎?
Thx!

引用:我個係女,表現ok,+老師讚佢定,+乖.+唯一係

原帖由 tweetyho 於 16-01-09 發表
我個係女,表現ok, 老師讚佢定, 乖. 唯一係問佢好多次爸爸去咗邊佢先肯講返工. Anyway比唔比offer有好多因 ...
南區往北角。那麼,你怎樣回答老師的提問? 你會覺得因此而降低收小孩機會嗎? Thx!

回覆 Fish1223 的帖子

事實係婆婆住得好近北角民生

引用:回覆+emilyhmw+的帖子 我那個識講嘢,但係

原帖由 帝mama 於 16-01-09 發表
回覆 emilyhmw 的帖子

我那個識講嘢,但係感覺他開始有自我意識,不想就推倒玩具,不想動就企硬;之前的in ...
一樣,现在有性格,不太聽話

引用:回覆+Fish1223+的帖子 事實係婆婆住得好近

原帖由 tweetyho 於 16-01-10 發表

事實係婆婆住得好近北角民生
哈哈,填地址,應填婆婆地址吧⋯⋯

哈哈....都係. Btw....西環寶翠園開新分校, 分分鐘可能問我會唔會考慮去都唔奇

引用:回覆+Fish1223+的帖子 哈哈....都係.+Btw.

哈哈....都係. Btw....西環寶翠園開新分校, 分分鐘可能問我會唔會考慮去都唔奇 ...
係咩?真係吾知喎!
幾時開?開向邊個位置?寶翠園樓下?
你interview 時老師講?

Interview前派傳單, 農曆年后, 就寶翠園對面

引用:回覆+Fish1223+的帖子 Interview前派傳單,

Interview前派傳單, 農曆年后, 就寶翠園對面
你會考慮寶翠園分校嗎?

有offer先算,且單張冇講有冇n班。不過我估有,如果唔係唔會in n班時派

我聽人講佢地有間milk,有playgroup的,有冇家長上過?
其實有返playgroup係咪收的機會大?

回覆:北角民生interview表現檢討⋯

Interview 日見都人山人海,係咪PN真係好好?

回覆 mtmung 的帖子

Interview時見到老師都很友善和有愛心,只是好像校舍比較細但感覺光猛;相對明慧同是樓上校舍,MW感覺局倘一點。

回覆 dreamdream081 的帖子

很棘手⋯都唔知點樣搞
‹ 上一主題|下一主題