用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大圍聖心 vs 康傑(mos)
go

大圍聖心 vs 康傑(mos) [複製鏈接]

如題。。。thx
   1    0    0    0

一間係學劵校一間係C校﹐
其實性質好唔同﹐
你預在聖心規矩、紀律嚴﹐
康傑學術谷﹐
你真係無傾向其中一間??

回覆 siumak 的帖子

其實讀緊康傑係唔錯。本身考聖心係知佢有優勢升聖小。不過原來今年已無左關係。後來又有埋am offer, 本身都諗住放棄,但又覺得學卷平一大截,而且校風又唔錯。敢宜家就15/16.

Yukomama 發表於 16-1-8 14:31

其實讀緊康傑係唔錯。本身考聖心係知佢有優勢升聖小。不過原來今年已無左關係。後來又 ...
只有一個小朋友??
之後有無細佬妹跟尾??

學費佔家庭開支大嗎?
住近那家學校??

有細佬。得個人覺得聖心唔適合男仔。所以就算大囡讀聖心,細的都未必follow. 我住mos

Yukomama 發表於 16-1-8 15:04

有細佬。得個人覺得聖心唔適合男仔。所以就算大囡讀聖心,細的都未必follow. 我住mos
我有同月媽佢細囡同我囡一樣大﹐而佢大囝係讀聖心﹐
佢話好好;

不過如果預計第時兩個小朋友都要交學費時一齊讀非學劵也不是問題的話﹐
又... 既然讀開康傑﹐
咁咪繼續讀上去囉。

回覆 Yukomama 的帖子

點解覺得聖心唔適合男仔?
如果你 target 係私小, 咁康傑啱你D. 而且你又住MOS.

醒目開學勳章 貢獻勳章

既然讀緊康傑,又住MOS,唔好轉喇!
恐龍家

回覆:大圍聖心 vs 康傑(mos)

康傑用家。真心覺得康傑唔錯。之前俾朋友睇過d書,朋友囝仔讀學券K1d書程度都冇康傑N的那麼深,如果想升小一多個機去try考私小(除大抽獎外),康傑其實ok。

明白,其實學費問題唔大,不過慳得當然想慳。不過多謝你的意見呀。thx

回覆 vpo0615 的帖子

可能我對修女有偏見,覺得佢地會針對男仔。。。其實我唔係target私小嫁。

回覆 joannalai 的帖子

其實康傑情度升小我深信絕對無問題,因我都同老師傾過。。。而聖心情度我問個d用家,佢地都話情度ok

引用:回覆+siumak+的帖子 明白,其實學費問題唔

原帖由 Yukomama 於 16-01-09 發表

明白,其實學費問題唔大,不過慳得當然想慳。不過多謝你的意見呀。thx
康傑課程好過聖幼。

論愛心,我覺得康傑比聖幼好。

你係MOS康傑家長,大概也感到校長書記工友都友善,整體來說是一個和諧愉快的感覺。

但也不是聖幼不好,只是感覺嚴謹些。

如$不是問題就康傑。

回覆 siden 的帖子

Get it,,,,thx

醒目開學勳章 貢獻勳章

siden 發表於 16-1-9 00:56
康傑課程好過聖幼。

論愛心,我覺得康傑比聖幼好。
其實以私幼嚟講,康傑算平!兩文三語,英文用外國書同課程,有網上教學支援,超鍾意!
有次同朋友講開,康傑只爭佢嘅位置唔响九龍塘!呢間係一間好有心嘅學校!
我當年真係諗住俾阿仔插N班,到K1先出去考架!
雖然阿仔最終只係買咗校服攞咗書,無讀到,但介紹過兩個同事仔女去讀 (仲有一個嚟緊如果LH唔收就會去康傑讀K1),都話滿意

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題