用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 P5中英唔合格, 是注定是band 3,有方法起死回生嗎? ...
樓主: 開心老實人
go

P5中英唔合格, 是注定是band 3,有方法起死回生嗎? [複製鏈接]

Band3 學校唔一定學壞,反而佢地對特殊學習需要學生照顧得更好,banding 好 d 既學校唔係點理

回覆:開心老實人 的帖子

簽名被屏蔽

cocobabyklkl 發表於 16-1-10 09:14
Band3 學校唔一定學壞,反而佢地對特殊學習需要學生照顧得更好,banding 好 d 既學校唔係點理 ...
但係大部份家長唔係咁諗,一聽到間學校係band3就認定係衰嘅學校,
一定教壞學生,

唔係寧可小朋友包艇都要夾硬讀band2,
就唔理人哋小朋友有無潛力升band都叫人㨂band2⋯⋯

回覆:Hoining 的帖子

你好勁!真係要比個叻你!為咗小朋友學習可以咁犧牲咁多,我覺得教小朋友就係要咁,由自己做起。

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

回覆:irenenursing 的帖子

簽名被屏蔽

回覆:irenenursing 的帖子

簽名被屏蔽

回覆 Hoining 的帖子

勤力,真係好重要,  我 經 常 同 阿 女 講,  話 之 你 有 幾 好 成 績,  不 盡 責不勤力,  識 飛 都 無 用,  自己  在HR 多 年, 我 經 常 同 阿 女 講,  年 青 人,  世 上 無 難 事,  只 怕 有 心人,  否則, the door is there.

回覆:marble2004 的帖子

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題