用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行派位報名表課外活動欄
樓主: iki
go

自行派位報名表課外活動欄 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 16-1-6 11:58
仲諗住P5開始停晒一切活動比賽, 主力高呈分添。

比賽可以選擇較重要的(e.g. 代表香港的)才參加。

要重質不重量,例如成為學界某一項運動紀錄的保持者,比拿下一大堆奧數的獎項好。

引用:+本帖最後由+www+於+16-1-6+19:13+編輯+\

原帖由 www 於 16-01-06 發表
嘩,港隊,唔易搞

little_yolky    發表於 16-1-7 12:20

miriam 發表於 16-1-6 18:32
體藝活動 P.1-P.3 係播種期, P.4-P.6 係收成期, 如對專項真係有興趣既, 由 P.4 開始參加比賽.

我囡就早 d, ...
我諗住阿女鈍鈍哋, 要warm up, 所以P.2開始參賽......即係今年P.3啲獎全部無用.......咁校際唔好谷咁行, 留番下年先發力了, 唔得都仲有P5

kittylam 發表於 16-1-6 15:34
睇小朋友成績,不是邊緣位置就最好兼顧埋課外同比賽,如果屬於邊緣位置就寧願放棄活動主力谷成績。

...
.....真係邊緣位置。醒神時B1尾, 唔醒神時B2頭

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+www+於+16-1-6+19:13+編輯+\

原帖由 www 於 16-01-06 發表
學界可以連續幾年有獎都 ok,我囡都唔係以港隊身份入,係今年先入隊,因為港隊操練係好勁,要搞埋呈分試會癲。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+16-1-6+18:32+體藝活

原帖由 little_yolky 於 16-01-07 發表
我諗住阿女鈍鈍哋, 要warm up, 所以P.2開始參賽......即係今年P.3啲獎全部無用.......咁校際唔好谷咁行, 留 ...
今年有既繼續參加,多左經驗出賽時表現更好。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:kittylam+發表於+16-1-6+15:34+睇小

原帖由 little_yolky 於 16-01-07 發表
邊緣位更加要 keep  埋課外活動

醒目開學勳章

引用:Quote:kittylam+發表於+16-1-6+15:34+睇小

我個人認為邊緣位置,除非自行只選擇1c,若想越級小小的話,自行收既機會不大,到不如成績能夠穩定在band1,自行失敗攪珠最差也能入band2頭,不能兩者兼顧的話我一定成績優先。

kittylam 發表於 16-1-7 14:30
我個人認為邊緣位置,除非自行只選擇1c,若想越級小小的話,自行收既機會不大,到不如成績能夠穩定在band1 ...

“不能兩者兼顧的話我一定成績優先。”

同意!

kittylam 發表於 16-1-7 14:30
我個人認為邊緣位置,除非自行只選擇1c,若想越級小小的話,自行收既機會不大,到不如成績能夠穩定在band1 ...
所以我諗住cut晒所有操練, 唔比賽, 穩住B1b成績, 自行可以一間B1b, 一間B1c。

回覆:自行派位報名表課外活動欄

補習不用寫吧,一個學生寫另一個唔寫補習都是A,我會選唔洗補習的

‹ 上一主題|下一主題