用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 請教今年禮賢現讀生
go

請教今年禮賢現讀生 [複製鏈接]

爬文見到以下留言(2016年留言),想請教現讀生是否同一遭遇?

引用另一帖子:
「禮賢係好學校,但你預佢小一唔直升到。我有朋友囡現在讀禮賢K3,全班只有3個是禮賢小學收番。」

謝謝回覆~

2    0    0    0

回覆:請教今年禮賢現讀生

回覆:請教今年禮賢現讀生

請問若禮小唔收派位,派得好嗎?

派都係大抽獎,睇你彩數,亦睇你會唔會谷小朋友,學校係開心教學,唔會太谷,

但去到志願學校GE比例(派OR考)都好似好高,所以另一方面要睇你想要D咩,如果要有快樂校園生活,呢間一定無問題,但如果你想考到去D 最TOPTOP 學校,請你俾更多D錢+更多D時間+更多D心機去教自己個小朋友

mmwant 發表於 16-1-4 09:07
爬文見到以下留言(2016年留言),想請教現讀生是否同一遭遇?

引用另一帖子:

小女兩年前畢業,全班只有幾位同學沒有小學部offer。

回覆:mmwant 的帖子

應該唔會,唔係都唔會咁多人考禮賢。

上年我哋已問左學校,禮小會俾 60%位俾禮幼。而 如果十分滿分,禮幼會加兩分。加上收到禮小offer仲可以大抽獎,好多人抽到心儀免費小學走,call waiting 後,聽幾年都好多人都有過禮小offer

kleitsoi 發表於 16-6-4 08:12
派都係大抽獎,睇你彩數,亦睇你會唔會谷小朋友,學校係開心教學,唔會太谷,

但去到志願學校GE比例(派OR ...

想請問禮幼K3 會唔會谷返啲嚟比小朋友適應小學?  到K3 都係咁 happy?
K3 英文班深嗎?多唔多英文班上?
如果我出面叩門容易嗎?

Applelam88 發表於 16-12-30 17:32
想請問禮幼K3 會唔會谷返啲嚟比小朋友適應小學?  到K3 都係咁 happy?
K3 英文班深嗎?多唔多英文班上?
如 ...

禮贀家長多數以自己的方法解決。須知道,學費收入其實少過政府的資助。
‹ 上一主題|下一主題