用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 如果補習姐姐咁講,你地會點?
go

如果補習姐姐咁講,你地會點?

事原上個月出左票比姐姐,但因自己事繁忙,以為自己未出,再問佢啦,佢就答我末,ok,我又出一張三堂既票比姐姐,事隔半個月我check數,原來姐姐對左我兩張票,我問返佢係咪對左兩張票,佢答我"yes",我好婉轉話咁你對左兩張票喎,佢又話“係”,咁我話你下星期補返三堂比我,同安排日子時間比姐姐,點知姐姐想一堂補返晒三堂既時間,嚇到呀女打比我求救,仲要呀女補完堂就話,我吾識問姐姐,姐姐話我諗你應該識做的,你自己諗下啦,大佬,識就吾洗請你啦!

回覆:如果補習姐姐咁講,你地會點?

無得留低!

人之相交,貴誠。無信不立,可棄如敝屣。錢已付,可以不計;孩子跟錯老師,學習壞榜樣,後果極嚴重。

回覆:kimberlybaby 的帖子

我覺得應該換過一個老師。

回覆:kimberlybaby 的帖子

叫佢退錢!

叫佢退錢。
唯有Tempo,柔韌啱啱好,點都傍住你!

退錢兼炒。仲要問返佢點解明知收咗票都仲要收第二張?可報警,行騙,拉得。作為老師,知法犯法,你仲可繼續放喺屋企對住個女?

好難接受wor,換人。

kimberlybaby 發表於 16-1-3 19:46
事原上個月出左票比姐姐,但因自己事繁忙,以為自己未出,再問佢啦,佢就答我末,ok,我又出一張三堂既票比 ...
點解要補堂, 順延做下期數咪得囉

不過, 我會炒咗個姐姐去。

引用:Quote:kimberlybaby+發表於+16-1-3+19:46+

原帖由 little_yolky 於 16-01-04 發表
點解要補堂, 順延做下期數咪得囉

不過, 我會炒咗個姐姐去。
因為我吾經常call佢的,一個月只back up我得限既日子,佢肯補 當然要快速補,咪點知佢遲d會吾會有變掛

冇可能留

誠信問題是要check 真D,

樓主一向是prepay (未上3堂) 定 afterpay (上晒3堂), 會不會當中有誤會?

afterpay

那大問題,上完3堂换人

Ding 走佢!

kimberlybaby 發表於 16-1-4 15:54
afterpay
如果係afterpay, 佢收多次支票我會叫佢退返錢, 因為係佢自己話無收過, 係佢錯。
同埋一個月補得三次, 即係可有可無, 換人啦。

引用:事原上個月出左票比姐姐,但因自己事繁忙,

原帖由 kimberlybaby 於 16-01-03 發表
事原上個月出左票比姐姐,但因自己事繁忙,以為自己未出,再問佢啦,佢就答我末,ok,我又出一張三堂既票比 ...
俾咗錢梗係補埋佢,溫默書都得㗎

唔好益佢,用完三堂可bye bye