用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德寶教育機構推卸責任
樓主: p_s_penny
go

德寶教育機構推卸責任 [複製鏈接]

引用:咁學校出張優先取錄通告把鬼咩?一係就加返

原帖由 guguned13 於 16-01-05 發表
咁學校出張優先取錄通告把鬼咩?一係就加返句,收生準則以學生表現為先啦!

...
Agree.

guguned13 發表於 16-1-5 20:49
咁學校出張優先取錄通告把鬼咩?一係就加返句,收生準則以學生表現為先啦!

...

回覆:guguned13 的帖子

引用:Quote:bee84+發表於+16-1-5+14:16+仲有,呢

原帖由 bboo1 於 16-01-05 發表
即係你宜家係用家啦, 甘你最清楚係什麼一回事喇
我當然是用家先咁講事實啦, 我在校都感受過d 教職員態度, 事情係點就不便講,因我小朋友還在讀,而我已決定幫小朋友轉校。
就樓主今次事件所以我會明白校方出爾反爾嘅不當, 雖然沒有準則校方全錯,但佢地係有責任。
我不是全覺樓主沒錯, 只不過我覺得佢都係信任一間學校嘅通告,信任教職員嘅口頭承諾, 即是說話不能當真,白紙黑字都唔係全信任。

bee84 發表於 16-1-5 23:04
我當然是用家先咁講事實啦, 我在校都感受過d 教職員態度, 事情係點就不便講,因我小朋友還在讀,而我已決 ...
你都決定幫小朋友轉校, 學校係點,已明白鳥. 見到呢d學校,面一套,底一套, 甚為討厭. 做教育做到咁....唉. 難為了家長, 椅都未坐暖,又要轉. 希望有影響既家長儘快找到學校

回覆:德寶教育機構推卸責任

已證實因為9期德寶校舍冇得續租,佢地做埋今年7月。將現有學生分別轉去7期同2期校舍。因只有2期係有學卷,7期同9期都係冇學卷,所以佢地就將我地今年所有報讀2期有學卷的申請者全部不被取錄,收哂明天7期同9期由n班升上去k1嘅學生。如果學校有咁嘅打算點解唔早d出聲,要咁玩我地呢班家長?

我都是路過, 其實我自己小朋友都是讀德寶7期. 小朋友非常喜歡呢間學校, 校長, 老師, 教職員都好好, 有愛心. 相信樓主自己冷靜點, "優先取錄"都不是必收, 公道說, 不論因為什麼原因都好, "優先取錄"  都包括埋7 & 9 期的PG班的學生 - 即N班小朋友. 其實身為家長, 好多時一日未確實有留位費交了, 都要做好兩手準備. 何況紅磡黃埔區要有學劵的OK 幼稚園更少之又少.
將來還有為小朋友找小學, 中學..呢D情況, 出面都時有發生,真的不要太腦定.

回覆:德寶教育機構推卸責任

黃埔有學券的德寶行政真是幾混亂,我囡上年報考k1,但封reject 信是寫reject n 班

引用:我都是路過,+其實我自己小朋友都是讀德寶7

原帖由 Felix223 於 16-03-18 發表
我都是路過, 其實我自己小朋友都是讀德寶7期. 小朋友非常喜歡呢間學校, 校長, 老師, 教職員都好好, 有愛心. ...
7期真係唔錯

‹ 上一主題|下一主題