用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 方方對衡道 PN 用家可分享嗎?
go

方方對衡道 PN 用家可分享嗎? [複製鏈接]

BK 好似都幾多負面評價...
有冇PN 用家可分享?

Thanks!

4    0    0    0

push

回覆:方方對衡道 PN 用家可分享嗎?

我是今年用家,小朋友返左兩個月,大致滿意

回覆:sushimama 的帖子

我係PN用家,暫時好滿意,老師有愛心,小朋友學到野
日日有中英文堂,普通話堂一星期兩日,數學都係用英文教

回覆:Carachan 的帖子

HI 我係方方用家(對衡道), 而家大女K2, 細女PN.

方方既PN 同K1係好開心快樂既, 但一上到K2, 就突然谷, 每星期默中英文一次, 各五個詞語及VOCAB, E.G. MALL, SHOP, TEACHER, DOCTOR, RED, 越來越長, 中文例: 手,口,舌, 努力, 中秋, 街巿, 社區

學校冇乜時間玩, 多數練你寫字, 因為我放工後唔洗點教佢都識寫至少一半.

K3要開始默包子.

如果你係"谷"既家長, 方方岩哂, 因為我問過K3 MAMA, 讀哂方方既範圍, IN 小一有着數, 但小朋友既學校生活就係讀讀讀...

希望幫到你地決譯

回覆:jovi923 的帖子

引用:有冇英文拼音學,+thx +

原帖由 smallying1122 於 16-02-29 發表
有冇英文拼音學, thx
有phonics 學,我囝冇出去學,只靠學校,平時睇書都估到下D字點讀(現在在方方讀緊K3)

回覆:day_bo 的帖子

引用:謝謝你,普通話小朋友回家識讀嗎 +

原帖由 smallying1122 於 16-03-06 發表
謝謝你,普通話小朋友回家識讀嗎
小朋友回家也自己識拼音讀到D唔識D字,當然未必完全凖確,但我囝單靠學校冇在外補習有這樣程度,我已滿意了。
我自己覺得方方不算好谷,可能噤啱我囝受這一套,D內容看似好難,但方方有方法令小朋友輕鬆地pick up到,其實我囝每天放學午飯後立即完成功課,之後全晚都是玩玩玩。最重要冇咩親子功課,因為我係hea媽

引用:唔該曬,希望我個仔都識回家先做功課先 +

原帖由 smallying1122 於 16-03-11 發表
唔該曬,希望我個仔都識回家先做功課先
由於方方D功課大部分小朋友自己有能力做到(當然有時要提點下),不用家長落手,所以小朋友有興趣完成。歡迎你囝仔加入方方,希望快些適應學校生活。

Thanks for all the above posts, my daughter is going to joing PN class too (pm) in Sep~

我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得自己幼稚園生涯是開心的,英文好,老師好,校長(當時是"邊校長")好,常常出來接觸學生。不知30年後的今天是怎樣的呢?

引用:我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得

原帖由 louiecheung 於 16-03-24 發表
我自己30年前也是方方畢業,30年後仍然記得自己幼稚園生涯是開心的,英文好,老師好,校長(當時是"邊校長") ...
現在邊校長仍然不變,好有心辦學,也常出來接觸學生,學校有表演也一同採排同台演出

真的嗎? 邊校長太好了!!! 這才是真心辦教育而不是辦學店啊!!!

想問N 班幾時開學架?

最重要冇咩親子功課 !! Yes !! Very True !

jovi923 發表於 16-2-24 13:11
HI 我係方方用家(對衡道), 而家大女K2, 細女PN.

方方既PN 同K1係好開心快樂既, 但一上到K2, 就突然谷, 每 ...
請問唔知你知唔知雙語班定國際班好d呢?
‹ 上一主題|下一主題