用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸幼VS 啓思小學附屬幼稚園VS 培道
go

浸幼VS 啓思小學附屬幼稚園VS 培道 [複製鏈接]

浸幼VS 啓思小學附屬幼稚園VS 培道
揀邊間好?
   0    0    0    0

回覆:浸幼VS 啓思小學附屬幼稚園VS 培道

培道

回覆:浸幼VS 啓思小學附屬幼稚園VS 培道

Of course 培道

回覆 siden 的帖子

想請教, 點解當然係培道呢?(唔計錢)有無培道媽媽可以講下培道的語境? 功課多和深嗎? 有幾多英文時間?

因為浸幼和啓思都係HAPPY SCHOOL, 而且浸幼上王錦輝有優勢, 啟思都有小學, 點解唔係呢兩間呢?(唔計錢)
有無浸幼和啟思的媽媽講下呢兩間的學術成績好嗎? 英文時間係點分配? 小朋友是否喜歡上學? 喜歡發問?

vvitaa 發表於 15-12-28 21:17
因為浸幼和啓思都係HAPPY SCHOOL, 而且浸幼上王錦輝有優勢, 啟思都有小學, 點解唔係呢兩間呢?(唔計錢)
有無 ...
3間都好好。我唔熟浸幼,但聽聞浸幼上王錦輝優勢不再。培道可以100%上小學,而且小學校長好好,係女仔的話會揀培道。啟思就語境好,主要英普,老師年輕有heart(唔敢講全部,但大部分)。可以睇番學校的網站,年年有一定數量的幼稚園生考到神校,啟思小學都係年年有一定數量考到神校中學。

利申:仔仔將會讀啟思附屬小學幼稚園,所以唔熟其他兩校的升小成績。

回覆 sunnymama2 的帖子

咁你會揀啓思? 你AM 定PM?

引用:回覆+siden+的帖子 想請教,+點解當然係培

原帖由 vvitaa 於 15-12-28 發表
回覆 siden 的帖子

想請教, 點解當然係培道呢?(唔計錢)有無培道媽媽可以講下培道的語境? 功課多和深嗎? 有 ...

依家競爭咁大,培道有back up 又可大抽獎

WKF first round 只收極少浸幼,浸幼k3家長也十分冇引。要waiting 半年先慢慢收一些浸幼生。

vvitaa 發表於 15-12-28 23:21
回覆 sunnymama2 的帖子

咁你會揀啓思? 你AM 定PM?
我仔而家k1啦,黎緊下學期會轉啟思。
‹ 上一主題|下一主題